Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:07, 17. 7. 2023.

| Društvo

Niš među najtoplijim gradovima u Srbiji

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
fontana česma leto
Rekordne temperature; foto: JV/Jelena Mišić

Temperatura u Nišu polako dostiže 40 stepeni, a tako će biti i narednih dana zbog čega je na snazi crveni meteo-alarm. Meteorolozi najavljuju vrele dane i tropske noći, pa će građani biti pred još jednim izazovom kako da se rashlade i kada da izlaze napolje.

Kako javljaju iz RHMZ-a, danas je najtopliji dan ove nedelje sa maksimalnim temperaturama od 37 do 40 stepeni, dok se u velikim gradovima, među kojima je i Niš, očekuju tropske noći. leto niš centar Ne izlaziti bez preke potrebe; foto: JV/Jelena Mišić

Od srede će najtoplije će biti na jugu zemlje, gde će uz pretežno sunčano vreme maksimalne temperature dostizati u većini mesta od 34 do 38 stepeni, a lokalno i do 40 stepeni - upozoravaju iz RHMZ-a.

Najniža temeperatura u Nišu sutra će biti oko 21 stepen.

Inače, kako su lekari i ranije istakli, ove temperature ne pogoduju nikome, a najosetljiviji su srčani i plućni bolesnici, kao i deca i trudnice i zbog toga savetuju da se boravak napolju svede na minimum.

Potrebno je unošenje dosta tečnosti, kao i nanošenje zaštitnih faktora.

Zbog velikih vrućina na otvorenim bazenima niškog "Čaira" očekuje se rekordna poseta, a iz MUP-a je stigao apel da građani koriste isključivo uređena kupališta sa spasilačkim službama, ali i druga uputstva kako najbezbednije provesti dan na bazenima i rekama.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Aca

    14:33 // 18. 7. 2023.

    Niš će biti sve topliji jer se seče drveće, ne ulaže u zelene površine, a grade mahnito nove zgrade. Umesto da idemo u širinu, idemo u visinu po pitanju građevinskog neuređenja.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: