Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:00, 25. 3. 2024.

| Društvo

"Niš mnogo propatio, žrtve bombardovanja ne smeju biti uzaludne" - poruka sa tribine NDSS-a

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Novi DSS
Tribina povodom 25 godina od početka Nato bombardovanja Srbije održana u Nišu; foto: Novi DSS

Podsećanjem na žrtve, herojsku borbu vojske i činjenice da bi se odricanjem od Kosova i Metohije obesmislila ta borba, Novi DSS i koalicija “Niš, moj grad” obeležili su 25 godina od početka NATO bombardovanja Srbije. Centralna trbina održana je u Nišu zbog toga što je, kako kažu, Niš bio grad koji mnogo propatio i u kome su žrtve bili civili.

Centralnoj manifestaciji u Nišu, kako je rekao predsednik NDSS-a Miloš Jovanović prethodile su aktivnosti u Beogradu i konferencija ispred zgrade Generalštaba, a takođe je podsetio da je Niš bio grad u kome su žrtve bili civili, da su kasetne bombe padale na pijacu, kao i to da je najveća koncentracija vojske dolazila odavde.

Da se podsetimo svih žrtava, herojske borbe naše vojske, tadašnje vojske Jugoslavije, činjenice da ta borba nije bila uzaludna i da te žrtve nisu bile uzaludne. Rezolucija 1244 je bila proizvod te borbe, plod te borbe. Ona vrlo jasno štiti teritorijalnu celovitost naše zemlje, predviđa povratak srpskih snaga bezbednosti u našu južnu pokrajinu - rekao je Jovanović.

Prema rečima Miloša Jovanovića to bi uvelo Srbiju u novi cikls geopolitičke nestabilnosti, jer bi nakon Kosova i Metohije na red došla i Republika Srpska, a bilo bi postavljeno i pitanje autonomije Raške oblasti.

Srpski prostor bi bio potpuno razdrobljen, drugim rečima nemamo pravo da se predamo i zbog tih ljudi koji su ratovali pre 25 godina i zbog naše budućnosti. To je ono što smo podelili sa Nišlijama. Sve to zahteva da budete i malo hrabriji i malo odlučniji i da imate malo više vere u ono što se mora raditi, zahteva i promenu spoljne politike - rekao je Jovanović.

Na tribini su pored Miloša Jovanovića govorili i Miodrag Stanković iz koalicije “Niš, moj grad”, narodni poslanici Slađana Miletić i Predrag Marsenić, kao i istoričar Bojan Dimitrijević.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kostunjavo

    13:05 // 25. 3. 2024.

    Taman prodju vesti sa sns udbom ono pojavi se ndss udba.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: