Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:57, 16. 5. 2022.

| Politika

“Niš moj grad”: Izgraditi novu školu, vrtić i kružni tok u Opštini Pantelej

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
800x600_somborski-foto-U-A
Traže izgradnju kružnog toka kako bi smanjila gužva u ovom delu grada; foto: U. A.

Odbornici koalicije “Niš moj grad” podneće Skupštini Grada inicijativu kojom traže da se na području gradske Opštine Pantelej, na Somborskom bulevaru izgradi nova osnovna škola, vrtić i kružni tok kako bi se smanjile gužve u saobraćaju i broj učestalih udesa.

Iz odborničke grupe, kažu da je širenjem Bulevara Svetog Pantelejmona, nekada Sombroskog, počelo povećano naseljavanje u GO Pantelej, čime su se smanjili kapaciteti postojećih škola i vrtića u ovom delu grada.

Širenjem Somborskog bulevara, bezbednost dece koja pohađaju postojeće škole može biti ugrožena, pa izgradnja osnovne škole predstavlja neophodnost za stanovnike te teritorije - rekao je odbornik Miodrag Stanković.

Tvrde da gradski čelnici nisu ispunili svoja obaćanja o izgradnji pijace, nove crkve, škole i obdaništa na nivou Opštine, pa zbog toga zahtevaju i izgradnju kružnog toka čime bi se, kako navode, smanjile gužve u saobraćaju.

Bulevar Svetog Pantelejmona i Bulevar Medijana se ukrštaju i to je važno saobraćajno čvorište takozvana matevačka petlja ili Niš - Istok. Ne samo da nije urađen kružni tok kojim bi rešili ovo saobraćajno čvorište nego nije ni proširen Bulevar Medijana do same Matevačke petlje što je ogledalo grada“, kaže Jovanović.

Sa tim je saglasan i njihov politički saborac Tomislav Igić, koji smatra da je kružni tok preko potreban zato što saobraćaj navire iz oba pravca, a time bi se smanjio i broj udesa.

Odbornici apeluju na gradsku vlast da nešto uradi po tom pitanju, jer se, kako zaključuju, izgradnjom bulevara, grad širi na ovom području.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Keza

    08:40 // 18. 5. 2022.

    Kruzni tok ispred skole Mika Antic pod hitno. Nenormalne guzve svakog dana na toj raskrsnici, ogromna zagadjenost vazduha jer se kamioni i automobili zadrzavaju dugo na semaforu i svakodnevni udesi. Bolje da se omoguci protok saobracaja, smanje guzve i zagadjenost od izduvnih gasova nego da se truju deca.

  • Mali Miša

    15:08 // 17. 5. 2022.

    Postoji Plan koji treba poštovati, postoje izmene Plana koje treba poštovati.Kad bi se investitori pridržavali dokumentacije i kad bi inspekcija radila svoj posao onako kako treba, svega bi bilo...

    • ????&!!!!

      17:27 // 17. 5. 2022.

      @Mali Miša : Moreee... narod treba da se promeni - na bolje !
      Ovoj vlasti je uspelo da promeni tj. izvitoperi narod ili je narod /mi/ odavno takav ?

  • Danijela

    10:08 // 17. 5. 2022.

    Obecano je da ce tu biti i fakultet umetnosti, deca nam se skitaju i zavrsavaju fakultet u skolskim prostorijama.

    • Miodrag

      17:11 // 22. 5. 2022.

      Nema nista od Fakulteta umetnosti, dali investitorima da podizu zgrade...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: