Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:00, 10. 5. 2022.

| Društvo

"Niš, moj grad": Još nezavršeni izlaz na auto-put ugrožava turističku sezonu Niške Banje

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
put
Opozicija traži da radovi budu što pre završeni; foto: M. M.

Radovi od petlje Malča do raskrsnice Prosek, kojim Niška Banja dobija izlaz na auto-put, počeli su februara, a odbornici koalicije "Niš, moj grad" traže da se oni završe za 15 dana da ne bi smanjili posetu turista. Nadležni su ranije naveli da je rok do septembra ove godine, kada se i završava turistička sezona.

Nakon višegodišnjih najava gradnja puta od Malče do Proseka počela je pre tri meseca, a kako turistička sezona uskoro počinje, odbornici Miodrag Stanković i Branislav Jovanović traže da se ta deonica hitno završi i odborničkom inicijativom daće rok od 15 dana.

Da je turizam opao u Niškoj Banji Stanković kaže da pokazuju i podaci, pa je marta ove godine ona zabeležila tri puta manje poseta nego prošle godine - samo 242. odbornici Odbornici spremili inicijativu za završetak radova u roku od 15 dana; foto: "Niš, moj grad"

Očigledno da gradska vlast nema viziju kako da oživi Nišku banju i da privuče turiste. Ova opština zaslužuje da ima status jedinice Lokalne samouprave kako bi mogla da se razvija, jer ima resurse da bude prestonica turizma u ovom delu Srbije - navodi Stanković.

Direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić je nedavno rekao da je rok za završetak radova sedam meseci, a kako će se to odraziti na turizam nema odgora iz Opštine jer nisu odgovorili na pozive novinara.

Odbornik Jovanović ističe da se Malčanskom petljom prave potpuno nepotrebni troškovi koji će koštati budžet Republike Srbije, a čiji je završetak neizvestan.

Potpuni fijasko nadležnog Ministarstva za saobraćaj je to što je projektom ispušteno saobraćajno rešenje za pristup Niškoj Banji. Ovo mesto gde se sada nalazimo je mesto puno nelogičnosti i činjenica je da je Niška Banja već pet godina potpuno saobraćajno odsečena od sveta što se sigurno odrazilo na turističku posetu - navodi Jovanović.

Podsetimo, projekat je vredan oko 3 miliona dinara, a inicijativu da se aternativni put od Malčanske petlje levo ka Proseku napravi pokrenuo je početkom 2019. godine narodni poslanik iz Svrljiga Milija Miletić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aca

    02:48 // 12. 5. 2022.

    Kakva paljevina!!!
    Isti ovaj se u ono vreme borio za vlast, i bio u gradskoj vlasti kada je rađen projekat autoputa i "bolela " ga ona stvar za Nišku banju. Sad se kao sekira nešto, ispušena muštikla

    • Torpedo

      23:50 // 13. 5. 2022.

      A, ovi aktuelni, sta su oni ! Mustikle ili pikavci !

  • Maksa

    19:02 // 11. 5. 2022.

    Neverovatno je kako grad uopšte nije imao primedbe da originalni plan i kako odmah nisu reagovali da se tu napravi izlaz. Nebriga, nezainteresovanost

  • Mile Torzija

    10:48 // 11. 5. 2022.

    Aj da proverite prvo cifru?
    3 miliona dinara? Sa tim parama mogu samo horizontalnu signalizaciju da urade.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: