Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:26, 28. 6. 2010.

| Društvo

Niš nagradio najbolje đake

Autor:S.S.Izvor:Južne vesti

Najtalentovanija 343 učenika osnovnih i srednjih škola koji su na republičkim takmičenjima osvojili nagrade iz raznih predmeta, dobili su novčane nagrade od gradonačelnika Niša, Miloša Simonovića.

Za Vidovdansku nagradu Grad Niš je izdvojio 1.8 miliona dinara, “džeparac” je dobilo 135 odsnovaca iz 25 osnovnih škola i 208 srednjoškolaca iz 18 srednjih škola.

U Gradskoj kući vladala je neopisiva gužva, jer su pored nagrađenih đaka došli roditelji, nastavnici i profesori.

Jedan od nagrađenih đaka je Nikola Ilić, učenik Osnovne škole “Mika Antić”, koji je osvojio prvo mesto na republičkom takmičenju iz biologije.

- Spremao sam se svakodnevno tri meseca i isplatilo se jer sam postojeće znanje nadogradio i uspeo da osvojim prvo mesto. U matičnoj školi sam se pripremao koliko su mi uslovi dozvolili, ali sam morao mnoga istraživanja da obavljam na Medicinskom fakultetu. Za novac koji sam dobio častiću prijatelje-kaže Ilić.

Gradonačelnik Niša, Miloš Simonović rekao je da nagrade koje su dobili đaci nisu previsoke, ali da su podstrek za dalja usavršavanja.
-Za ove nagrade se kandidovalo 500 đaka i žao mi je što svi nisu dobili novčane nagrade, ali raduje nas činjenica da se za tu nagradu javilo prošle godine upola manje učenika što znači da je ukupan broj odličnih porastao. Pored ove skromne pomoći, Grad Niš je odobrio i 311 stipendija u ukupnom iznosu od 21 miliona dinara tako da vredi učiti jer se to na kraju mora isplatiti-rekao je Simonović.

Tabela nagrada u dinarima:

I mesto

II mesto

III mesto

Republičko

6,000

5,000

4,000

Međunarodno

8,000

5,000

4,000

Ekipno

6,000

5,000

4,000

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: