Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:30, 6. 1. 2021.

Niš nekada lider, a danas luzer u borbi protiv korupcije na lokalnom nivou

borba-protiv-korupcije.jpg Borba protiv korupcije u Nišu danas praktično ne postoji; foto: wikipedia.org

Da Niš, grad u kojem je nastao model borbe protiv korupcije i LAF kao telo, danas nema ni lokalni plan ni telo, iako je na čelu grada njegova bivša članica Dragana Sotirovski, ukazuju iz Organizacije BIRODI, povodom dekade otpora borbi protiv korupcije. Bivša članica niškog LAF-a na koji su se mnogi ugledali Vesna Crnogorac podseća da je Niš nekada bio lider, a danas je luzer u borbi protiv korupcije na lokalnom nivou. BIRODI zato najavljuje da pokreće alternativna lokalna tela i planove za borbu protiv korupcije.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Dimtrije

    11:47 // 6. 1. 2021.

    A ti iz LAF - a su baš veliii faktori
    Pogotovo ova neudomljena i neuhlebljens doktorica znanosti

  • A i one nisu neke

    10:57 // 6. 1. 2021.

    Od LAFa ostale samo pljeskavice

    • Smuk

      13:56 // 6. 1. 2021.

      @A i one... : Kakav LAF ??? Mrak je zakon i to su "omogućili" narodu a sebi svetli... "Mrak" !

  • nikola

    10:06 // 6. 1. 2021.

    Nikad vece stranacko zaposljavanje i veca korupcija i kriminal u Nisu a verovatno i celoj zemlji...nikad manja prava radnika i gradjana...

  • Smuk

    10:46 // 6. 1. 2021.

    Kada je to Niš bio lider u borbi protiv korupcije?
    U vreme druga Tite?
    Pitanja su retorička i ne zahtevaju naprezanje i odgovore !
    Srećan svima Badnji dan !

    • Sale

      02:06 // 7. 1. 2021.

      Od tog druga Tite je i pocelo kad su se polupismeni drugovi spustili sa planina u gradove i poceli da glume zakon i vlast. Pola njih se potpisivalo sa debelim palcem ali su zato radili sve i svasta da svoju rodbinu, kumove i komsije uposljavaju gde stignu i kako stignu.To se prenelo na ostale generacije i ukorenilo u drustvo da sad neko posten dodje da sredjuje korupciju ne bi znao odakle da pocne

  • Yutka

    10:50 // 6. 1. 2021.

    To je nacionalni brend, sinonim i jedna od stvari po kojima je Srbija poznata u samoj Srbiji i u svetu uz slavnu slobodarsku istoriju, sljivovicu, malinu, kosarku, N. Djokovica i N. Teslu. Stokholmski sindrom u Srpskom narodu je toliko jacao u Srbiji u poslednjih 30 godina da je Srbima korupcija presla iz mane u vrlinu. Mi danas nismo Srbi ako ne tolerisemo korupciju i ne trazimo vezu za sve zivo.

  • Mara

    12:58 // 6. 1. 2021.

    Sramota i bruka

  • Pera

    10:13 // 6. 1. 2021.

    Podhitno gradonačelnice obustavi budžet za krkanje u kafanu gradskih parazita o narodnom trošku!. Isto važi i za opštinske organe Niša, koji su još gori po pitanju trošenja narodnih para!.

    • Emanuela

      10:57 // 6. 1. 2021.

      Krkanje prikrivaju preko pozicija Turisticke organizacije i Niskog kulturnog centra. Jedino resenje je zabraniti da se uopste u budzetu grada, ustanova i javnih preduzeca nadje ta stavka. Za druzenje u kafani svuda u svetu i direktori i lokalni mocnici sami placajuniz svog dzepa.

    • Gaga

      11:29 // 6. 1. 2021.

      A zašto , ne razumem?

  • Srbin

    15:58 // 6. 1. 2021.

    Predvodnik*
    Gubitnik*

  • kriminal

    05:58 // 7. 1. 2021.

    Ako zidanje zgrada gde god je kom investitoru zapalo za oko nije korupcija - onda sta je? Ako zaposljavanje nestrucnih nije korupcija - sta je to? Ali ovo trajeeee mnogo dugo.

    • Gaga

      09:08 // 9. 1. 2021.

      Biće još gore sledećih 30 godina jer na važnim mestima biće svi ovi koji su kupili diplome, a kad su imali za diplome imaju para da kupe i radna mesta, u pravosudju, zdravstu idrugim drzavnim strukturama

  • Zoki Niš

    11:17 // 7. 1. 2021.

    Korupcija je bio model svake vlasti u Nišu ( a i šire), ali ju je ova SNS gamad ogolila do te mere da to postaje više nego mučno!
    Korupcija , nepotizam,bahatost, primitivizam i odsustvo empatije, ali zato polu ili totalna nepismenost njihovih kadrova, gde je pitanje struke za bilo koju oblast života za njih misaona imenica!
    Počeli su da nas gaze i na trotoarima...sta je sledeće?

  • Srdjan

    17:44 // 6. 1. 2021.

    Taj Laf ili Lap je bio nesto jel? Pa sta je uradio kad znam da je Nis bas tada bio najvise rasprodat, opljackan, unisten?

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: