Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:40, 15. 9. 2020.

| Društvo

Niš obeležava Dan srpskog jedinstva postavljanjem zastava, niški naprednjaci povorkom vozila

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
zastave foto Vanja Keser

Postavljanjem zastava na niškim bulevarima i najprometnijim raskrsnicama, kako kažu u Gradskoj kući, Niš će obeležiti najnoviji praznik - Dan srpskog jedinstva, slobode i državne zastave. Zbog situacije sa virusom korona, kako kažu, okupljanja neće biti, ali će, kako je rekao povereniik SNS za Niš Zvezdan Milovanović, članovi stranke prodefilovati automobilima niškim ulicama.

zastave2 foto Vanja Keser foto: Vanja KeserNovi praznik ustanovljen je krajem avgusta na sastanku državnog vrha Srbije i Republike Srpske. Datum 15. septembar izabran je kao dan kada je probijen Solunski front 1918. godine.

Praznik nije zvanično ustanovljen, jer nije usvojen u Narodnoj Skupštini koja još nema ni svog predsednika, ali će biti ove godine obeležen prvi put i u Nišu.

Danas će na svim javnim mestima i zgradama organa javne vlasti biti vidno istaknute državna i narodna zastava Republike Srbije. U Nišu će biti okićene Voždova i ulica Milojka Lešjanina, bulevari Nikole Tesle, Nemanjića, Medijane i Somborski bulevar, kao i Bulevar cara Konstantina - piše na sajtu Grada.

dan zastave foto JCM Ukrašene bandere; foto: JCMZastave su već na banderama duž pomenutih ulica, a iz Kabineta gradonačelnice kažu da zbog epidemiološke situacije nikakvih manifestacija neće biti.

Obeležavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave će biti organizovano onako kako stoji na sajtu. Zbog Kovida neće biti organizovana centralna manifestacija - kažu u Kabinetu.

Ipak, epidemiloška situacija neće biti prepreka simpatizerima Srpske napredne stranke u obeležavanju praznika.

Oni će vozilima defilovati gradom u kolonoma i, kako kažu izvori Južnih vesti, vijoriti zastavama Srbije. Događaj je planiran između 16 i 17 sati.

Cilj je da se kolone iz svih opština nađu u centru Niša. Nosiće se zastave i mahaće se njima u pokretu. Procena je da će biti oko 200 automobila - kažu izvori iz SNS-a. dan zastave2 foto JCM Novi praznik; foto: JCM

Ovo je potvrdio i lider niških naprednjaka Zvezdan Milovanović.

Biće povorka vozila, ali je to na inicijativu članstva. Nije nikakva zvanična organizacija - kaže Milovanović.

Podsetimo, ideja novog praznika je da se svake godine na današnji dan obeležava ne samo u Srbiji i Republici Srpskoj, već u svim sredinama širom sveta u kojima žive Srbi, kao simbol jedinstva srpskog naroda.

zastava3 foto Vanja Keser foto: Vanja Keser

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kristija F

    19:59 // 15. 9. 2020.

    Zasto ne kazu istinu da su na Solunski front na silu izvodili djake i decu iz skola i slali ih na ratiste, deca koja su tek krenula u zivot, borila se za interese politicara.

    • Тебе су изгледа на силу извулки и никада те нису више вратили...

      21:35 // 15. 9. 2020.

      Солунски или Сремски?

  • Dzamutka

    19:35 // 15. 9. 2020.

    Kakvi foliranti, da ih pitas zasto je zastava u ovim bojama i kad datira grb na njoj, sta predstavlja, ne bi imali pojma ! Juri ulicama da te Poverenik ima u vidu, laktaj se...

  • Filozof

    19:13 // 15. 9. 2020.

    Dan komaraca na Barbadosu je vazniji od ovog izmisljenog naprednjackog praznika kojeg samo clanovi AVackog klana proslavljaju ...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: