Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:52, 23. 9. 2023.

| Društvo

Niš opet deo svetske akcije - oldtajmeri u svečanom defileu do Sokobanje

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
oldtajmer klub nis 1
Elegacija i prefinjenost na delu; foto: Oldtajmer klub Niš

Automobili koji su napravljeni do 31. decembra 1979. godine krenuće u nedelju, 24. septembra od kafića Vespa koji se nalazi u Ulici Nikole Pašića u Nišu i svečanim defileom do Sokobanje gde će biti izloženi na šetalištu. Niš je drugi put domaćin svetske akcije "Distinguished Gentleman's Drive" čiji je cilj skretanje pažnje na maligne bolesti kod muškaraca.

Vozači će biti obučeni elegantno i prefinjeno i u retro stilu prikazaće svoje stare ljubimce koji će se priključiti akciji koja se, pored Niša, dešava u još 200 gradova u više od 60 država.

Okupljanje vozača je od 10 sati ispred kafea Vespa odakle će krenuti svečani defile ka Sokobanji, koja je krajnja destinacija. U okviru ove manifestacije, automobili će biti izloženi na šetalištu od 14 do 17 sati, a pored doze elegancije koje imaju starovremska vozila i vozači će ispoštovati elegantni dres-kod. Sve u svrhu skretanja pažnje na maligne bolesti kod muškaraca, za koje je ovaj pokret za 12 godina skupio više od 45 miliona dolara - kažu organizatori.

Najoriginalniji učesnici dobiće simbolične nagrade i priznanja. Niš je drugu godinu zaredom domaćin ove akcije, a suorganizatori je Oldtajmer klub Niš.

Zainteresovani koji žele da se pridruže ili novčano podrže akciju mogu naći sve informacije na zvaničnom sajtu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Plocnik

    11:32 // 24. 9. 2023.

    Pa sta ce u Soko Banju.Gradska voda nema.Bolje i lepse da su za Vrnjacku otisli.Soko Banja malo bolja od Niske.Urbano selo.

  • Зоран

    21:12 // 23. 9. 2023.

    Ako se ne raspadnu do Sokobanje raspasce se na banjskim ulicama koje izgledaju kao da je kroz njih prosao cunami

  • Auttrikter

    19:41 // 23. 9. 2023.

    Dosadiste sa oldtajmerima ! Kuva se riblja corba,oldtajmeri, Nisvill,isto, sajam vina ili piva- oldtajmeri ! Ne znam imaju li neku fajdu vlasnici, al preterano !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: