Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:11, 25. 1. 2011.

| Društvo

Niš: rupa na mostu i dalje preti

Autor:S.S.Izvor:Južne vesti

NIŠ - Iako je Direkcija za izgradnju grada Niša još pre godinu dana obećala da će adaptirati deo Tvrđavskog mosta gde se pojavila veća rupa, to se do danas nije dogodilo.

Rupa od oko pola metra je prvo pokrivena aluminijumom sa takozvanim kramponima, a potom se beton dodatno odronio pa su postavljena dva kvadratna metra lima. Sa svakom kišom ili susnežicom to mesto predstavlja pravo klizalište za nekoliko desetina hiljada građana kojima je most jedina veza između centra grada i autobuske stanice ili nekoliko naselja koja se nalaze na desnoj obali Nišave.

Ulični prodavac Mile Radović, koji prodaje razne sitnice pored mosta kaže da ne postoji ni jedan zimski dan da na tom mestu neko od građana nije pao.

- Kada padne sneg to je dodatan problem jer prekrije lim pa šetači ne vide mesto gde mogu da se okliznu. Ova limom pokrivena rupa je najveća, a kada se pogleda ispod mosta jasno je da postoji još nekoliko naprslina kroz koje se vidi nebo što znači da je most počeo da truli - kaže Radović.

U Direkciji za izgradnju grada kažu da će se ovaj deo mosta kompletno sanirati marta meseca odnosno kada temperatura bude viša od plus četiri stepena celzijusa, jer beton ne može na nižoj temperaturi da se osuši.

- Još kada se most odronio mi smo naložili preduzeću “Niskogradnja” da sanira tu rupu, a ne samo da se postavi lim. Ova firma je, inače, zadužena za adaptaciju cele putne infrastrukture od opštine Medijana do Niške Banje, pa su tada i u toku leta radili 30 ulica, tako da nisu stigli - kažu u direkciji.

- Mi smo do sada sanirali desnu stranu pešačke staze i kolovoza, ali se mora priznati, teškom mukom. Na levoj, spornoj strani mosta ima 28 betonskih poprečnih ploča koje čine šetalište. Ploče su se usled raznih zemljotreasa izmestile iz ležišta. Zato je sada bukvalno, potrebno da se svaka ploča izmeri i posebno izlije. To je veliki problem koji ćemo morati da premostimo - dodaju u Direkciji za izgradnju grada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: