Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:12, 21. 1. 2021.

Niš u Srbiji opet prednjači po zagađenju vazduha, ekolozi i građani traže hitne mere

nis Teško se diše u Nišu; foto: Vanja Keser

Već dva dana u Nišu merenja konstantno pokazuju prekomerno zagađenje vazduha, najveće ove grejne sezone, ali se tim povodom ništa ne preduzima. I građani na društvenim mrežama pozivaju nadležne da nešto tim povodom učine, a ekološka organizacija RERI traži od donosioca odluka da preduzmu hitne mere za suzbijanje zagađenja vazduha, u skladu s obavezama iz Zelene agende za Zapadni Balkan na koju su se obavezali krajem prošle godine.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Stanisa

    11:39 // 21. 1. 2021.

    Ne moze tu mnogo da se uradi jer previse smo siromasni zbog nesposobne vlasti koja ne ume jedan most da renovira (centar) ili da popravi (Vrezina) godinama, niti prugu da izmesti sto su banalni i smesni problemi u odnosu na pitanje zagadjenja. Totalni nerad i nezainteresovanost vlasti za svoj posao, samo gledaju privatne dzepove da napune narodnim parama jer su nesposobni da zarade svoje.

  • Ana

    11:39 // 21. 1. 2021.

    Ma odlicno. Dok su svim firmama i preduzetnicima krajem godine urucili resenje za placanje eko takse, mi se gusimo u sopstvenim gradovima.

    • misliš na Univerzitet, Medicinski, ATD...

      13:26 // 21. 1. 2021.

      Onda ladno gradonačelnici prijava što gradski novac ne ide na zamenu kotlarnica...Naša rak rana, najveće zlo, jesu javna jasla i lezilebovići koji ni postojeće zakone ne sprovode, jer da je drugačije ne bi na svakom prometnom trotoaru bila ćevapdžinica bez filtera za prečišćavanje vazduha, zahvaljujući tom muljanju su neki sa javnih jasli lepo uvećali kućni budžet.

  • dr.Milena

    11:46 // 21. 1. 2021.

    Pozivam nadlezne da provere koluki je broj pacijenata skocio od ops disajnih organaPa gde vam je etika da trosite ugalj koji je zabranjen za grejanje.

  • Ugalj nam truje decu.

    11:34 // 21. 1. 2021.

    Ljudi pa zagadjen vazduh nam potrova decu i nas.Da li postoji malo humanosti prema deci? Znamo svi kakav se ugalj koristi za grejanje.Hitne mere.

    • Marko Jovanovic

      01:19 // 22. 1. 2021.

      "Za našu decu" - Slogan SNS-a.

      Previše uvrnuto.

  • Ivan

    11:51 // 21. 1. 2021.

    Vlast je izgleda rešila!
    Ako ne umrete od korone,umrećete od zagadjenog vazduha!
    Izgleda da nas temeljno truju i uništavaju?
    A narod sedi kući i poziva nadležne preko društvenih mreža,da nije tragično bilo bi smešno!

  • Svetlana

    11:40 // 21. 1. 2021.

    Izgleda da je vaznije potrosnja uglja nego zdravlje gradjama.Molimo grad da primeni zakon o zabrani grejanja na ugalj.Pogledajte sve vise dece bolesno

  • Evropo pomozi.Obolecemo svi zbog zagadjenog vazduha.

    12:23 // 21. 1. 2021.

    Puna usta Evrope.A nista se ne postuje.Ovo da se desi u Evropi dobio bi smrtnu presudu.Da neko ugrozava ljudske zivote bez posledica to moze samo ovde

  • upotrebnu dozvolu za priključak na gradsku gasovodnu mrežu okačiti mačku o rep

    12:29 // 21. 1. 2021.

    Promena zakona, proširenje gradske gasovodne mreže i edukacija stanovništva pomoći će puno, ali i rad inspektora. Kada iz privatnog ložišta, kućerka od 300m2, kulja crni dim onda inspekcija mora da radi svoj posao. Gradonačelnica ove godine mora sav budžetski novac da preusmeri na zamenu kotlova javnih ustanova, a za popločavanja i ostale igrice šta ostane, to neka mulja.

  • Jovana, majka deteta koje boluje od asme.

    12:35 // 21. 1. 2021.

    Molim J.V. da obavesti nadlezne i zatrazi momentalnu zabranu potrosnje uglja.Ovo je ko komora za trovanje.Pomozi te da mozemo bar vazduh da imamo.

  • Srbija je jedina država na našem kontinentu kojom jezde kamioni pretovareni nečekaćanim drvima

    12:36 // 21. 1. 2021.

    dok se šumokradice, šumari i saobraćajci slade u zaradi koja im ta krađa donosi.
    Nigde u EU ne postoji nekažnjiva nekontrolisana seča drveća i nekažnjiv pretovar kojim kamiondžije ugrožavaju sve učesnike u saobraćaju,kod nas se od kršenja zakona lepe parice za uvećanje kućnog budžeta namlate. Zahvaljujući tome je u Srbiji sve teže disati. Zagađen,toksičan,vazduh ubija.
    Ugalj je tek horor priča.

  • Čudesni dribling

    13:28 // 21. 1. 2021.

    Gasne komore na otvorenom.

  • Срба

    15:29 // 21. 1. 2021.

    Синоћ је било стравично. Није могло да се удахне напољу.

  • Mara

    11:18 // 21. 1. 2021.

    Stvarno bi trebalo.Ljudima smeta em virus sad i vazduh opasan po a asnaticare za ljude sa plućnim hroničnim problemima Ovo je trenutno najprioritetnije

  • Razvedravanje

    12:49 // 21. 1. 2021.

    Sada kada je Kačar otišao, lakše će se disati, bar u sportu.

  • Zoran iz Nisa

    14:25 // 21. 1. 2021.

    Ce ni podave s ovaj los vazduh nemoz se dise mlogo lose

  • Nislija u neverici

    17:58 // 21. 1. 2021.

    Mnogo se lova vrti, oko šumara, policije, prodavaca uglja i drva...Niko ne reaguje. Ne verujete koja je to lova u pitanju, za Svrljiski kraj, znam provereno. Mafija im nije ravna, svi su u talu, i ceo okrug živi od toga..
    Za mene, kao vozača lično najgore, od smoga i magle, pešaci se ne vide, ulične svetiljke ko tinjalice...

  • Naissus

    21:21 // 21. 1. 2021.

    Sve ovo moze da se resi u tri koraka ako ima LJUDI. Prvo, preusmerite dizelase (teske kamione) van grada, neka idu obilaznicom. Zatim, neka toplana ponudi povoljne uslove gradjanima za prikljucak i upotrebu gasne mreze. I na kraju, instalacija filtera za preciscavanje vazduha. Ne bi bilo lose (cak naprotiv) da se zasadi sto vise zelenila kao prirodni preciscavaci vazduha.

    Sve se moze kad se hoc

  • Milan Kostić

    17:35 // 21. 1. 2021.

    У Пироту је јуче предвече и током доборг дела ноћи било никад горе загађење ваздуха, међутим то овде нико ни не мери нит изгледа медији уопште причају о томе.

    • Milan Kostić

      17:49 // 21. 1. 2021.

      Вечерас није уопште тако, али оно синоћ... кад да је накакав облак бојних отрова прошао. Дал је то због ветра, због притиска и одакле је то дошло стварно не знам. И данас се ложи и прекјуче се ложило исто као и јуче, међутим шта се оно јуче десило појма немам.

  • Luka Simonac

    20:48 // 21. 1. 2021.

    I POSLE CIGARETE OKRIVIŠ ZA SVE KANCERE I BRONHITISE...

  • Razbibriga

    19:05 // 21. 1. 2021.

    Postovane Nislije, ne sudite prestrogo o vlasti ! Ako ,ne mozemo biti najbolji u ekonomiji, demokratiji , sportu, a kao treci grad u Srbiji drzimo zacelje u svim sferama zivota, eto i mi smo negde na vrhu !
    Uostalom, neki su posle pet dana sedenja u fotelji, poceli da se bave samo sobom, svojim dzepom i privilegijama. Mandat brzo prodje !

  • milorad

    07:19 // 22. 1. 2021.

    Dokle natezanja sa SNS-om!? Hoće li se URAZUMITI /i kada/, i omogućiti firmi JUGORASGAZ veće prisustvo u Nišu. Štititi monopol TOPLANE, ispostavlja se, jalov je posao. Neka ova Stranka,omogući Nišlijama kvalitetniju životnu sredinu, time što će za početak, pod povoljnijim uslovima, prljave energente u porodičnim objektima, "zameniti" ekološki čistijim. Za početak, razgovor po Mesnim kancelarijama

  • radivoje milenković

    12:01 // 22. 1. 2021.

    Ajde što mi neobjavljujete ono što pišem, a nije loše i aktuelno je, ali počeliste da mi neobjavljujete i komentare. Za razliku od nekih komentara , koji su, blago rečeno ispod civilizacijskog nivoa, neargumentovani, lični, vredjaljući, obračunavajući, moji su komentari utemeljeni na istini, proverljivi, nevređajući i uvek potpisani! Nisam hvalisavac ni narcisoidan ali molim bar jednak tretman!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: