Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:38, 30. 8. 2022.

| Društvo

Niš uskoro dobija turistički voz do Svrljiga

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
voz4
Ideja da se građani upoznaju sa turističkim potencijalom Svrljiga; ilustracija; foto: JV

Niš će dobiti turistički voz koji će ići do Svrljiga, kaže gradonačelnica Dragana Sotirovski i ističe da je to dogovoreno sa predstavnicima te Opštine. Ideja je i da autobuska linija koja sada ide do sela Vrela bude produžena do Svrljiga i da se građani upoznaju sa turističkim potencijalom tog kraja.

Sotirovski ne precizira kada bi voz mogao da se uvede, ali kaže da je Opština Svrljig zainteresovana da se priključi Turističkoj regiji istočne i južne Srbije, koja bi, kako je ranije najavljeno, trebalo da bude formirana za od dve do tri godine.

Da se uvede turistički voz koji će prolaziti Svrljiškom klisurom ka Knjaževcu dogovoreno je, prema njenim rečima, sa narodnim poslanikom Milijom Miletićem i predsednikom Opštine Miroslavom Markovićem.

Ideja je da gradska autobuska linija, koja sada ide do poslednjeg niškog sela Vrela, bude produžena do Svrljiga i da tako, uz rehabilitovani put od Donje Vrežine do Malčanske petlje, bude bliže Nišu - navodi gradonačelnica.

Tvrdi da su za takvo povezivanje sa gradom zainteresovane i opštine Merošina, Doljevac i Gadžin Han.

Timok, kroz slikovitu Svrljišku klisuru, gde je snimljeno sedam domaćih filmova, krivuda i probija se između strmih obronaka planina, a na pruzi je 36 tunela i gotovo toliko mostova. Neke od njih, na pruzi građenoj početkom 20. veka, projektovao je naš poznati naučnik Milutin Milanković - napisala je Sotirovski na svom zvaničnom profilu na Fejsbuku.

Ističe da Svrljižani čuvaju stare zanate, da je kraj bogat lekovitim biljem i da ima brojne kulturno-istorijske znamenitosti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • tina

    10:50 // 3. 10. 2022.

    Najpre obezbedite tim selima izmedju Nisa i Svrljiga vodu (i kanalizaciju). Posle toga moze i turizam.

  • Gagy

    12:48 // 1. 9. 2022.

    Gago ti li si?

  • Ricardo

    08:06 // 1. 9. 2022.

    Ако има муфте пива и неко мезе ишао бих .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: