Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:32, 15. 10. 2021.

| Društvo

Niš uvodi i komunalne redare koji treba da brinu o komunalnom redu

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
niš
Pored inspektora i komunalni redari; foto: Vanja Keser

Pored inspektora, o održavanju komunalnog reda u Nišu brinuće i komunalni redari, rešenje je koje su usvojili članovi Gradskog veća. Poslove komunalnog redara, kako su i ranije najavili nadležni, moći će da obavljaju i korisnici socijalne pomoći.

Na sednici Gradskog veća, održanoj pre četiri dana, članovi su usvojili rešenje o izmenama i dopunama odluke o komunalnoj inspekciji. Tako će se o komunalnom redu pored inspektora starati i komunalni redari. I dok su definisane obaveze redara, u Odluci nije precizirano ko sve može biti redar, ni kako će se oni birati. Navodi se samo da će za njih biti nadležna Uprava koja vodi i komunalnu miliciju.

Inače, pre mesec dana su nadležni najavili uvođenje najpre kovid, pa onda komunalnih redara. Istakli su da će na tim poslovima biti angažovani i korisnici socijalne pomoći i da će za to biti plaćeni.

I u odluci se navodi da oni mogu da obavljaju taj posao. odluka Odluka; foto: printscreen

Poslove komunalnog redara mogu obavljati i lica koja su radno angažovana u skladu sa gradskim propisima kojima se uređuje oblast socijalne zaštite na teritoriji Grada Niša - navode.

Ovlašćenja, obaveze i odgovornost, kako navode, komunalni redar ostvaruje u okviru Komunalne milicije.

U okviru održavanja komunalnog i drugog zakonom uređenog reda, komunalni redar: vrši preventivne radnje radi sprečavanja protivpravnog postupanja i narušavanja komunalnog reda koji je uređen važećim propisima; vrši evidentiranje uočenih nepravilnosti u primeni gradskih propisa kojima je uređena oblast komunalnih delatnosti i održavanja komunalnog reda i o njima obaveštava nadležne organe Grada radi preduzimanja mera iz njihove nadležnosti - piše u odluci.

Takođe, komunalni redar daje usmene instrukcije za otklanjanje utvrđenih nedostataka i nepravilnosti u oblasti održavanja komunalnog reda, evidentira uočene nepravilnosti u oblasti održavanja komunalnog reda i obavlja i druge poslove po nalogu načelnika Komunalne milicije.

Oni će, kako piše u odluci, nositi jasno vidljivu oznaku "komunalni redar" sa svojim imenom i imaće legitimaciju koju će izdavati gradska uprava.

Predlog o uvođenju komunalnih redara treba da odobre i odbornici u Skupštini Grada Niša, a sednica je zakazana za 20. oktobar.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Srecko Sojic

    07:49 // 16. 10. 2021.

    Jos SSgestapovaca mora se stiti nazadna vuciceva vlast

  • Laki

    23:59 // 15. 10. 2021.

    Sad će da ih prime a posle prevedu u komunalnu policiju i Inspektore i opet ništa samo će problem da naprave radnicima u Gradskoj upravi pošto su im javna preduzeća zatvorila vrata tamo neće proći sad kad krenu sa ucenjivanjem po Gradskoj upravi ima da teraju ljude na silu da odlaze u penzije ovo je užasno šta rade, učinite nešto niko više neće vam dati glas posle ovoga ovo je sramota za stranku.

  • Čarli

    20:17 // 15. 10. 2021.

    Zašto da budu plaćeni? Ako su radno sposobni neka odrade socijalu.

    • Želim...

      21:43 // 15. 10. 2021.

      Želim vam da školujete decu, da diplomiraju i da uživaju sa 6500 dinara socijale u Srbistanu u kome ne postoji konkurs za posao. napreDNO

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: