Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:49, 16. 2. 2012.

| Društvo

Niš: zgrada bez vode već 5 dana

Autor:P.B.Izvor:Južne vesti
nivo vode
Bratislav pokazuje nivo vode u podrumu

Zbog kvara,više od 80 stanara zrade u ulici Majakovskog 36 u Duvaništu bez vode je od nedelje i za nema procena ni kada će je dobiti.

Osim što ne mogu da održavaju ličnu higijenu, nemoguć je oprati veš, sudove, pa i koristiti toalet. Od kako im je zbog kvara u nedelju 12. februara zatvorena voda, svako se snalazi ko i kako ume.

- Spakuj mi sudove, idem da pokažem novinaru podrum, pa da idem na poso i tamo da ih operem - rekao je predsednik Skupštine stanara Bratislav Blagojević svojoj majci, dok je izlazio iz stana.

podrum poplavljene zgrade Oprema u podrumu

Blagojević kaže da su prošle nedelje primetili nekoliko santimetara vode u podrumu, ali da su mislili da je reč o podzemnim vodama. Ali, u nedelju prepodne bilo je već 40tak santimetara.

- Pozvali smo Nišstan. Čovek je odmah došao, konstatovao da ne može da otkloni kvar i zatvorio vodu. U ponedeljak sam ja išao do njih, da vidim kako da rešimo problem, ali mi je rečeno da su oni radnike već pustili na odmor, da spajaju neradne dane i da će moći da dođu tek u ponedeljak. Dali su nam na revers pumpu da izbacujemo vodu i hilti da probamo sami da popravimo - kaže Blagojević.

Blagojević tvrdi da su mu napomenuli i da je i ponedeljak pod znakom pitanja, zbog "ovolikog snega".

- Plaćamo im 217.000 dinara godišnje, a oni ne mogu u neradne dane da dođu i poprave nam vodu, nego moramo nedelju dana da ih čekamo da se vrate sa odmora - kaže vidno besan Blagojević.

Međutim, u Nišstanu kažu da su dežurne ekipe na terenu, ali da je problem sneg. Direktor Slavoljub Vlajković kaže da nije znao za ovaj slučaj, ali da će "sutra poslati ekipe tamo".

- Nemoguće je raditi po ovolikom snegu. Pa, samo prošle noći je palo 20 santimetara. Ali, evo, poslaćemo ekipe sutra tamo, pa da bar pokušamo da nešto napravimo - kaže Vlajković.


Sami pokušavali da reše problem

rov Iskopani kanal pored zgrade

Inače, stanari zgrade su se u međuvremenu su sami organizovali i hiltijem, lopatama i pijucima iskopali veliki kanal, dubok preko 2 metra, a zatim sakupili novac i angažovali čak i bager.

- Evo, vidi se cev za vodu koja je potpuno porozna. Kad se pusti voda, šišti na sve strane. Mora cela cev, od vodomera do zgrade da se zameni. Ali, mi to ne umemo.

Na komentar novinara da je postojala opasnost da se zemlja obruši i zatrpa radnike, Blagojević samo sleže ramenima.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksandar

    10:14 // 18. 2. 2012.

    Polovina stanara u Vojvode Misica 60 vec 3 nedelje takodje nema vodu... Dodju 1 nedeljno, puste na 2 sata i onda opet nista... 3 nedelje tako i jos uvek nista...
    Aj sad svi koji imate isti problem pisite, bar da znamo koliko nas ima.

  • Pera

    16:18 // 17. 2. 2012.

    Nista, sledeci korak je da stanari zgrade odu na kurs za zamenu vodovodnih cevi (i to onih najvecih)...

    Usput, kako gradski vecnici zamisljaju rukovodjenje gradom: oni da idu na teniske i kosarkaske meceve, a hitne intervencije oko vodovoda da cekaju bolje dane.

    E moje demokrate, na sitnim stvarima ima da padnete...

  • Ivan Muljevski

    21:29 // 16. 2. 2012.

    Onaj ko nije video ne bi mi verovao.
    Gledas zid u podrumu, nema rupe a voda izlazi kao na izvoru.
    Doduse, bilo nekad, sada nema vise toga.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: