Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:27, 2. 6. 2011.

| Društvo

Niš godinu i po bez načelnika policije

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Niš, Policijska uprava

NIŠ - Policijska uprava u Nišu od 31. decembra 2009. godine nema načelnika, a iz Ministarstva nema naznaka da će se stvari promeniti u skorije vreme.

Bivši načelnik, Zoran Stojanović, penzionisan je još krajem 2009. godine a novi još nije imenovan, pa niškom policijom već godinu i po dana upravlja zamenik načelnika.

U javnosti je još tada vođena rasprava o nasledniku dotadašnjeg načelnika Zorana Stojanovića, ali se sve pokazalo kao netačno.

Po Zakonu o policiji načelnika policijske uprave "po pribavljenom mišljenju direktora policije" imenuje i razrešava i ministar policije.

Međutim, u Ministarstvu unutrašnjih poslova ne žele da govore o ovoj temi.

Zvaničan komentar pismenim putem zatražili smo još 16. decembra 2010. godine, ali odgovor još nismo dobili. Zbog toga smo danas ponovili dopis.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksandar

    23:12 // 2. 6. 2011.

    U praksi o tome odlucuje direktor policije (M. Veljovic), dok ministar samo verifikuje njegov predlog. Ministar ne predlaze imena...

    Na zalost, i to je (a mora da ostane nezvanicno) stvar politickog dogovora, tj. podele, slicno kao sto je to slucaj sa direktorskim mestima. Ostaje samo pitanje, sta su do sada cekali, s obzirom da su usli u poslednju godinu 4-godisnjeg mandata?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: