Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:02, 31. 1. 2011.

| Društvo

Nišlija kandidat za Nobelovu nagradu

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Miloš Grozdanović

NIŠ - "Srbsko učeno društvo" proglasilo je dvojicu diplomaca za akademike i jednog je odmah predložilo za prestižno priznanje.

Profesor Instituta "Ekoman", Dragan Vidojković proglašen je za akademika zbog svog doprinosa u oblasti novinarstva, filma i televizije, a profesor Miloš Grozdanović za doprinos u naučnom poimanju nastanka zemlje, etnologije i mitologije, odlučio je Naučni savet Srbskog učenog društva iz Gračanice.

Njima su priznanja uručena na svečanoj Svetosavkoj akademiji održanoj u Nišu, na kojoj je odlučeno da "akademik" Grozdanović, autor "Nove antičke istorije Srbije" bude predložen za Nobelovu nagradu iz, kako je navedeno, oblasti opšte teorije nastanka zemlje.

- Na ovaj način srpska kultura dobija svoje novo lice koje će sa nominovanjem Miloša Grozdanovića za Nobelovu nagradu biti jedno novo, puno predstavljanje srpske nauke - rekao je profesor Radivoje Đurin Mančić, predsednik predsednik Instituta "Ekoman".

Grozdanović je, kako je pojašnjeno, matematički dokazao deo srpske i svetske istorije.

- Moja teorija je čista matematika. To što su Srbi upleteni u sve to je, normalno, Božja zasluga. Sve što postoji na zemlji je striktno matematički određeno. Srbi, kao narod centra, imaju najteži Božiji zadatak a to je da bitišu na ovim prostorima i da nose breme Božje, ali to znači nositi i znanje Božje. Sve ono što je trebalo da bude božanski predstavljeno na zemlji to su Srbi preuzeli na sebe. Nažalost, mnogi oni koji su govorili da su Srbi "napravili kuću na sred puta" pa zbog toga stradamo, nije tačno. Mi smo upravo ovde u centru Božjom postavkom i preko matematike se to i dokazalo - kaže "akademik" Grozdanović.

Grozdanović je novembra 2009. godine diplomirao na Institutu "Ekoman", a u svom dosadašnjem radu, kako kaže, uspeo je da uspostavi novu nauku "Antičku istoriju Srbije".

- Uspeli smo da to dovedemo na akademski nivo. Uspeli smo da nauku koja je bila prećutkivana, zataškivana, zabranjivana, da pretvorimo u nešto što je zvanična nauka i da preko svih mogućih instrumenata naučnih dođemo do dotle da jednostavno više nema povratka na staro - kaže Grozdanović.

Kako se navodi u saopštenju Srbskog učenog društva, ono je osnovano 1993. godine kao organizacija nosilaca akademskog zvanja akademik Srbskog učenog društva koje je ustanovila Medjunarodna asocijacija za urbanu ekologiju, a 2006. godine je ova organizacija registrovana i na Kosovu sa sedistem u Gračanici.

Institut Ekoman registrovan je aprila 2006. godine u Lapljem Selu kod Prištine, a školovao je studente na odsecima za duhovnu, ruralnu i urbanu ekologiju. Nikada nije dobio licencu Ministarstva prosvete Srbije, a sredinom 2008. godine našao se pod istragom tužilaštva i privrednog kriminala

Propagandni spot za upis studenata na Institut "Ekoman" možete pogledati - ovde.

Svetosavska akademija "Srbskog učenog društva"

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • George

    15:09 // 24. 12. 2013.

    I Galileja su smatrali ludakom. Ništa novo.

  • institut

    19:53 // 1. 3. 2011.

    Čestitke uglednim profesorima Univerziteta -članovima Srbskog učenog društva i međunarodnog instituta Ekoman što su svoj glas o proglašenju akademika Društva dali mlađim kolegama. Novim "akademicima" poruka - da i dalje neguju vrline koje čine dobre ljude posebnim-skromnost i posvećenost poslu i porodici!

    Sramota je da izvesna gospoda daje sebi za pravo, da ocenjuje rad i odluke Udruženja kome ne pripadaju. Ovim kukavičkim činom, koji je podstakao izvesni sportski novinar T.Todorović, već provereni majstor za krimi priče u Nišu, vređa i pokazuje nivo obrazovanja i tolerancije komentatora. Srbsko učeno društvo, neguje tradicije, kulturu i stvaralastvo Srba ali i multietničku i multikulturalnu saradnju u Regionu. Proteklih decenija, ovo strukovno udruženje se potvrdilo u tome, organizovanjem brojunih naučnih i stručnih skupova u zemlji i u inostranstvu.

    Oni koji ovu prepisku zloupotrebljavaju i već koriste u neke druge svrhe varaju se da će na taj način umanjiti rad i ugled vrednih istraživača našeg civilizacijskog nasleđa.

    Zadovoljstvo je čuti da se i u gradu Nišu, u vreme sveopšte krize, neguju prave vrednosti, koje ističu čoveka-pojedinca i njegov doprinos zajednici. Taj doprinos se ne meri novcem, društvenim statusom, već običnom reči zahvalnosti i velikim poverenjem predlagača u kandidate.

    Neka se zato Rektor i budući SANU kandidati iz Niša i okoline (učesnici rasprave) ne uzbuđuju. Bolje je da preskoče beogradske barijere i decentralizuju svoju kuću. Akademici Srbskog učenog društva imaju svoj prostor, i za delovanje i za okupljanje!

    A o ljudima koji su predmet ovog „procesa” sudi se i govori kao da nisu postojali, bez argumernata i sa velikim neznanjem o njima. Još jednom sramota za ovaj linč, koji je posle mesec dana od Svetosavske svečanosti podstakao čovek, iz samo njemu znanih razloga, koji očigledno malo zna o istraživačkom novinarstvu a još manje o kodeks

  • Tasha

    22:57 // 16. 2. 2011.

    Hahahahahahhahahahhahahha!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: