Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:07, 2. 9. 2020.

| Društvo

Niška Banja dobila novog predsednika

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
dusan zivkovic niska banja foto fb opstina
Novi predsednik Opštine NIška Banja; foto: Opština FB

Jednoglasno je za predsednika Opštine Niška Banja izabran Dušan Živković, predlog Srpske napredne stranke na čijoj je izbornoj listi bio pod brojem 6. Njegov zamenik biće dosadašnji predsednik Opštine Dejan Jovanović, a novi predsednik najavljuje nastavak započetih projekata, fokus na turizam i dobru saradnju sa Gradom i Vladom Srbije.

32-godišnji Živković je najmlađi danas izabrani predsednik niških opština, a preuzima Banju koja je jedna od najsiromašnijih u Srbiji, ali i opština sa puno neiskorišćenog potencijala.

Njega je lokalna Skupština jednoglasno podržala, a on obećava završetak započetog, ali i novu bolju saradnju.

Da se realizuju postojeći projekti koji su u toku, kao što su Kulište, Ekspo centar, a očekujemo izgradnju hotela i usput ćemo da tražimo nove investitore. Svakako bolja saradnja, jača saradnja sa Gradom, ministarstvima i Vladom, sa svim preduzetnicima i ljudima koji žele da pomognu i daju neki doprinos - kaže Živković.

niska banja foto opstina Jednoglasno; foto: Opština FBDodaje da treba pripremiti dobar temelj, tačnije zdravu strategiju razvoja u koju će, kako kaže, biti uključena i stručna lica.

Stručna lica van opštine koja će da daju neke svoje predloge daljeg razvoja i naravno da se nastavi trend, a to je da NIška Banja bude vidljiva i prepoznatljiva u ministartsvima kao aplikant za sredstva, što ranije nije bio slučaj. Trudićemo se da ubedimo Grad da tamo gde mi ne možemo, u naše ime aplicira Grad Niš - kaže Živković.

Njegov zamenik biće dosadašnji predsednik Opštine Dejan Jovanović koji je i prethodnih godina bio u radnom telu Evropske unije koje se bavi lokalnim samoupravama. Zato, kako kaže, optimistično očekuje da za 4 godine Srbija bude punopravna članica EU.

jovanovic foto opstina U prošlom mandatu predsednik, a sada zamenik Dejan Jovanović; foto: Opština FBJedan veliki posao koji smo krenuli još pre 5 godina i nadam se da ću dobiti priliku da se u idućem mandatu bavim time i radim ono što najbolje znam - kaže Jovanović.

Novi predsednik imaće i nove većnike, a u ovom telu ubuduće će biti: Stefan Pešić, Igor Pavlović, Vuk Stavrić, Žarko Milošeić (JS) i Ljubiša Stanković (PUPS).

Podsetimo, na opštinskim izborima u Banji je pobedio SNS koji je dobio 11 mandata, po 2 su dobili Jedinstvena Srbija, SPS, Ruska stranka i Nova Banja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pitanje

    14:42 // 3. 9. 2020.

    @JuzneVesti, da li možete istražiti i objaviti biografije novih predsednika niških opština?

  • Skolarac

    08:57 // 3. 9. 2020.

    Bravo, bravo, bravo...
    Sve skolovan kadar, vecnici su posebna prica!

  • Dzamutka

    21:17 // 2. 9. 2020.

    Kad je nesto propalo, nije ni vazno koga postave ! Ovakvi marginalci i analfabete, dokusurice sve ! Vezno je da za njih ima para za redovne plate, koga interesuje rastocena Banja !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: