Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:18, 1. 9. 2015.

Niška “Gorica” pred kolapsom

gorica Radnici nemaju čime da rade i ne primaju platu; foto: JV

Deo radnika Javnog komunalnog preduzeća “Gorica” već nekoliko dana ne radi, delimično jer nisu primili već 4 plate i isto toliko kartica za prevoz, ali i zato što nemaju goriva, ni mašine. Direktor Igor Jovanić najavljuje rešenje u narednih 15 dana.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Perko

    15:55 // 1. 9. 2015.

    Napravite jo[ jedno dva JHP ili JP od Gorice. Tako ste i Cistocu rasturili. Dodajte nove direktore,zamenike, tehnicke direktore,direktore sektora, nacelnike, sefove sluzbi i pomocnike, naravno vise administracije od radnika i voznog parka pa ce i nova preduzeca funkcionisati besprekorno od danas do sutra, na kredit, a grad ce biti cistiji. Pogledajte na primer sistematizaciju u Trznici.

    • sva javna gradska preduzeća

      16:55 // 1. 9. 2015.

      sem vodovoda i toplane treba privatizovati.

    • Moca

      08:05 // 2. 9. 2015.

      Radnike koji su direktni izvrsioci posla vratiti Mediani a lezilebovice iz pravnog i ekonomskog sektora neka placaju oni koji su ih tu doveli i zbog kojih je osnovano ovako nakaradno preduzece.

  • krojf

    15:56 // 1. 9. 2015.

    Ovaj ,,ekspert,, JOVANIĆ je dokazao svoju sposobnost,dotukao ovo jkp,a radna grupa može svojim rešenjem samo da zamajava i radnike i celokupnu javnost-na čelu je ekspert Bandjur

  • Jelena

    16:00 // 1. 9. 2015.

    ....a nece ga ni biti...
    Nije stvar samo hteti, nesto je u znati i umeti...

  • tako_vam_i_treba

    16:10 // 1. 9. 2015.

    Ma ko vas sisa kad ste glupi.
    Zbog vas takvih i mi ostali nadrljamo.
    Jedni se bune i hoce da se nesto promeni a drugi trpe, cute i koce one koji bi protestovali.
    Vi i vama slicni ste kocnice promena.
    Umesto da se lepo udruzite sa ljudima ispred toplane, pa sa onima koji protestuju ispred Niske TV, pa sa onima kojima parking servis zagorcava zivot, pa u protestnu setnju.
    Ne treba da vam daju plate

    • xxxxx

      19:06 // 1. 9. 2015.

      Cele porodice a ne samo zaposleni.

  • Ahm

    16:27 // 1. 9. 2015.

    To se zove nesposobnost.Posto ste od Medijane rasparcavanjem dobili jos jednu firmu,iskljucivo zarad udomljavanja stranackih bandita,sada nam,zbog strucnosti krda koje vodi grad i lokalna jp,preti kolaps u gradu usled neodrzavanja cistoce.Ako na to dodamo i stetne ugovore i sumljivo poslovanje toplane ,cije astronomske racune placamo mi a samo zbog nepismenog kadra koji je vodi,jasno je...

  • Ahm

    16:31 // 1. 9. 2015.

    Jasno je da ce upravo gradjani Nisa da snose troskove i za bahato unistavanje Gorice.I ako mislite da ce neko da odgovara,nece.Kao i nebrojeni drugi,i ovi ce na ulicu,Goricu mozda kupi neki Slavkovic ili sl,da ubire harac.Kao i onaj trut u skupstini grada zaduzen za saobracaj,naci ce neko opravdanje za sebe i svoju sektu.Do ponovnih izbora,narode...vidimo se

  • Meri

    16:33 // 1. 9. 2015.

    kupiće to za DŽ neki jadnik iz naprednjačkog sirotišta (kao i tv).

    • ja

      17:17 // 1. 9. 2015.

      treba privatizovati javna preduzeca i tacka. javna preduzeca treba da donose profit gradu a ne gubitke. to sto oni neumeju da se organizuju sa vise radnika i manje rezije. zato i treba da propadnu. zamislite parking servis posluje sa gubitkom! dobili su prostor za dzabe postali firma za sopstvene potrebe. pljackaj gradjane i deli plate to i moja baba zna. grad kao vlasnik mora da ima neku korist

    • Bratanac

      19:58 // 1. 9. 2015.

      @ja 17:17, 01.09.2015
      Privatizacija svih javnih preduzeća je siguran put u bankrot naroda u budućnosti.Cene usluga JKP-a se određuju na osnovu Zakona bez prava na profit i ista ne smeju služiti za stvaranje profita osnivaču, već isključivo za vršenje javne usluge. Privatizacija će poskupeti grejanje i đubrarinu, izazvati nestašice pijaće vode i prinudnu kupovinu flaširane u letnjem periodu.

    • Милосав

      07:19 // 2. 9. 2015.

      @Bratanac, Приватизација може донети лоше ствари, а ово? Партијци, ничим заслужни, воде град и његову привреду. Резултат? Штета и ништа више. Имамо заменика градоначелника који, мењајући странке, мења и функције. Где год је радио, направио штету. Боље да му се даје плата да не долази на посао. Бољих тамо нема. Зашто радници тих предузећа не подржавају грађане у протесту? Чекају катанац па онда?

    • Bratanac

      10:20 // 2. 9. 2015.

      @Милосав 07:19, 02.09.2015.
      I posle privatizacije će grad voditi isti ljudi,zapošljavati svoje rođake i pulene po državnoj upravi i privatnim preduzećima koja sarađuju sa gradom, a samo će cene komunalnih usluga otići gore za iznos planiranog profita budućeg kupca preduzeća, tj. tržišta grada. Da li misliš da su u Benetonu,Yuri i Johnson Electricu bitna radna mesta podeljena po znanju???

    • Милосав

      13:17 // 2. 9. 2015.

      Неће они тамо, само у крајњој нужди. Иду они породично у Југоисток, Град, Општину, Топлану... Тамо је другачије. За првих 365 радника, који нису запослени првог дана, дали смо 6.500.000 евра. Бруто 50.000динара/120 динара евро* 24 месеци* 365 радника = 3.650.000 евра. Где су још 3.050.000? Под условом да су одмах сви запослени, а нису.

  • Bane

    16:45 // 1. 9. 2015.

    Ovo je tek pocetak sa Goricom samo ne znam ko ce sledeci da bude Toplana, Medijana, Vodovod, ili koje drugo JP ili ustanova? Onog trenutka kada se budu pojavile najave vlasti da te firme ne mogu opstati bez JAVNOG PRIVATNOG PARTNERSTVA znajte da je nova pljacka gradjana u najavi i objasnjenja kako bez pomoci PRIVATNIH "INVESTITORA" ta preduzeca ne mogu opstati jer su do sada od istih opustosena.

  • Nislija iz BG

    17:21 // 1. 9. 2015.

    Jel moze objasnjenje? Kako to cisterna zaradi 7000000 mesecno?!

  • Vmp

    18:11 // 1. 9. 2015.

    sns 2145 god.:
    na vlasti smo tek 135 godina a firmu je upropastilo prethodno rukovodstvo.

  • Милосав

    19:39 // 1. 9. 2015.

    Руководство града је права елементарна катастрофа за Ниш. Очистили су градску касу скроз. Мора да су стругали и зидове, какви су. Нису они потрошили само овај буџет, потрошили су и још много следећих буџета. Где се ти људи појаве "ту трава не ниће". Кредите су узели где су год могли. Више нема где. Свима дугују. Више ни "узми од овога и дај ономе" не помаже. Да ли сте икада срели неспособније?

  • ikic bego

    20:42 // 1. 9. 2015.

    tu bi trebala inspektori malo da porade nije predhodno rukovodstvo upropastilo firmu nego sadasnji rukovodioci treba pratiti njihove tel. pozive ko su i odakle su

  • bibi

    20:56 // 1. 9. 2015.

    Direktor bi to i ranije resio,ali je morao da ide na more.Vodje sindikata je resio na vreme-udomio kome koga treba pa sad protest ide tako kako ide.Zalosno je sto u nekim komentarima likuju sto ce bilo koje preduzece biti unisteno.Zar ce nama drugima zbog toga biti bolje?

  • Dobavljač

    21:41 // 1. 9. 2015.

    Ma oni nisu primili 3 plate, a meni duguju od prošle jeseni za cveće što su uzeli, što je mnogo mnogo je, ja živim od toga što uložim, proizvedem prodam - para nema, a za njih svi znamo koliko rade. I na sudu ih dobijem, ali para nema.
    Doduše, najmanje su krivi oni koji rade tj. radnici, ali malo ih je i još i njih ne plaćaju.

  • niski

    23:42 // 1. 9. 2015.

    A od cega da radnici zive narednih 15 dana...sram te bilo nesposobnjakovicu

  • Mimi

    05:07 // 2. 9. 2015.

    Znaju li sindikati koliko se radi u vorici? Po groblju samo traze da urade privatno jure nas,po gradu dremaju po klupama.na dugme nema treba da se radi

  • Dragan

    09:41 // 2. 9. 2015.

    Pa trazili ste gledajte. Jel ste tako glasali?
    Sami ste izabrali sad cutite i trpite. Grad nikad prljaviji, ulice neobelezene, osvetljenje pola ne radi. Samo napredno!

  • Sasa

    13:39 // 2. 9. 2015.

    Gorica je deo Mediane.Napravljena je da bi SPS Dobio direktorska mesta.Tako su dobijena 10 nova diretora i 50 raznih rukovodioca gradu na teret.Tih sezdeset novih dovelo po tri svoja partijska prijatelja koja ne rade nista a prime cetiri puta vecu platu od radnika.Pa zar vama treba ekspertska grupa da vidite sta je problem.Pometite prvo djubre iz tvrdjave.

    • fajter

      14:38 // 2. 9. 2015.

      Ne treba ekspertska grupa.Dovoljna je Bulatova i pešterčeva savetnica da ih opravi kao inkubator centar.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: