Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:50, 28. 8. 2020.

| Društvo

Niška Infektivna klinika samo ambulanta dok ne završe razvod gasova i srede kanalizaciju

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
infektivna klinika
Radovi još nisu počeli, ne zna se ni kada će biti završeni; foto: Vanja Keser

Razvođenje medicinskih gasova na Klinici za infektivne bolesti u Nišu, koje su još pre više od decenije tražili lekari, konačno bi trebalo da bude urađeno, jer Klinički centar traži izvođača za taj posao. Rok da se ponuđači jave ističe za 4 dana, a najavljeno je i rešavanje problema kanalizacije i dok sve to ne bude završeno Infektivna klinika će biti samo ambulanta. Međutim, tačan rok kada se vraća normalnom radu iz KC ne preciziraju.

I tokom prethodnih epidemija su lekari Infektivne u Nišu ukazivali da je neophodno da klinika ima centralni razvod gasova.

O tome su pisali i par dana pred izbore kada je zbog porasta broja obolelih od korone bilo "previše" pacijenata koji su ležali u običnim bolesničkim sobama. Aparati su bili priključeni na boce sa kiseonikom, koje su medicinske sestre i tehničari bili prinuđeni da "kotrljaju" po klinici.

Odbijani su više puta sa različitim obrazloženjima, pa uslovi lečenja zato nisu bili adekvatni, ali je konačno odlučeno da ti problemi budu rešeni u epidemiji virusa korona. Zato je pre skoro tri nedelje stacionar Infektivne klinike zatvoren i radi samo ambulanta. Infektivna Dok se ne završe radovi biće samo trijažna ambulanta; foto: Vanja Keser

Deo radova je započet, deo čekamo da počne, za sada nemamo rok, očekujemo od ponuđača da kažu koliko će to da traje - kaže direktor Miodrag Vrbić.

Klinički centar je nekoliko dana nakon zatvaranja klinike raspisao javnu nabavku za razvod medicinskih gasova, a rok za ponuđače ističe 31. avgusta.

Procenjena vrednost radova sa PDV-om je 4 miliona dinara, a rok za završetak 15 dana.

Rok za izvođenje radova je maksimalno 15 dana od dana (datuma) zaključenja ugovora, od čega je maksimalno 5 dana za rad instalacija u objektu u skladu sa mogućnostima Klinike (zbog procesa rada) da omogući rad na izradi unutrašnjih instlalacija - piše u tenderu.

Pored ovih radova najavljeno je i rešenje problema vodovoda i kanalizacije na Infektivnoj klinici, o čemu su lekari takođe govorili, ali iz Kliničkog centra nisu precizirali kada će i ko to raditi.

Takođe nisu odgovorili na pitanje do kada očekuju da Klinika za infektivne bolesti, jedna od najvažnijih tokom epidemije, bude samo trijažna ambulanta, a to zavisi od izbora izvođača i mogućih žalbi na sproveden tender koji je još u toku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mika

    17:36 // 30. 8. 2020.

    U sred PANDEMIJE korone po celom svetu i Sbriji- infektivna klinika ZATVORENA?!?! Ovo je zaista za objavljivanje u rubrici "verovali ili ne" i to po celom svetu! Gde se lece i leze oboleli od ostalih zaraznih bolesti?? Ili odjednom nema ostalih zaraznih bolesti i niko nije oboleo od zutice, meningitisa, kolere, tularemije, lajmske bolesti, side...???

  • Bas je infektivno

    12:50 // 30. 8. 2020.

    Pa Rankovic je godinama bio direktor.Sto to nije zavrsavao.Njegovi drzalu vlast.Sramota kakvo nedomacinsko direktorovanje.Bitno deca da rade.

  • elektricar

    09:27 // 30. 8. 2020.

    Vrbic je nesposoban i nije dorastao ovoj situaciji.Njegov poso je da obezbedi adekvatne uslove za rad i lečenje a ne da figurira i prima dobru platu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: