Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:20, 12. 1. 2023.

| Društvo

Niška Kardiohirurgija ima novi kabinet za pacijente, radno vreme, ali im fali radiolog

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Kabinet za neinvazivnu dijagnostiku
Direktor Klinike za kardiohirurgiju Dragan Milić apeluje da interes pacijenata bude iznad svih drugih interesa; privatna arhiva

Zbog povećanog broja pacijenata na niškoj Klinici za kardiohirurgiju otvoren je Kabinet za neinvazivnu dijagnostiku sa dva najmodernija ultrazvučna aparata za preglede srca i vaskularnog sistema. Takođe, rad ambulanti pri Klinici biće produžen do 19 sati rekao direktor Dragan Milić.

Kako je Milić rekao otvaranje Kabineta za neinvazivnu dijagnostiku je veoma važno za Niš s obzirom na to da je prošlog meseca pregledano 1200 pacijenata, te je apelovao na Upravu Kliničkog centra da im preraspodele radiologa kako pacijente ne bi morali da šalju na preglede u privatnim klinikama.

Najvažnije je to što bi pacijent odmah po upućivanju na pregled kod nas istog dana završio celokupni pregled, a ne kao što se sada dešava da pacijenta vraćamo njegovom lekaru sa zahtevom za dodatnom dijagnostikom. Lekar opšte praksu mu piše novi uput i šalje na pregled radiologu gde su liste duge i na kraju se ide na pregled privatno kako se ne bi gubilo dragoceno vreme - rekao je Milić.

Zaključio je da je organizacija do sada bila veoma loša, te se nada da su svi spremni da reči sprovedu u dela, kako bi interes pacijenata bio iznad svih ostalih interesa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milica

    13:06 // 13. 1. 2023.

    Ne mogu da verujem koliko covek ima potrebu za promocijom, mozda najbolje da kupi jedan ginekoloski sto i krene sa porodjajima.

  • Laza

    12:34 // 13. 1. 2023.

    Uprava na celu sa Perisicem, aktivna je samo ako ima para i da sebe zbrine. Pacijenti, klinike i ostalo ne mze da dodje na red....

  • Uzas

    12:01 // 13. 1. 2023.

    U Bolnici ne hvale samo doktori,sestre.Hvali od konca do raznih lekova.Bolnica nam je razvaljena i unistena.Znam kako sam se provela 8 dana.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: