Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:06, 14. 8. 2020.

| Društvo

Niška Klinika za rehabilitaciju posle 5 meseci bez kovid pacijenata

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Klinika za rehabilitaciju
Još nije poznato kada će da se vrati uobičajenom radu; foto: Vanja Keser

Poslednji pacijenti oboleli od korone sa Klinike za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju koja je poslednjih 5 meseci kovid bolnica, biće prebačeni u novu zgradu Kliničkog centra, kaže rukovodilac Goran Mitrović. Ipak, to još ne znači da će se vratiti uobičajenom radu, jer kaže da to zavisi od epidemiološke situacije u Nišu.

Klinika za rehabilitaciju bila je prethodnih 5 meseci epidemije virusa korona jedna od kovid bolnica. Nakon odluke da Infektivna klinika bude ispražnjena zbog opremanja i odmora lekara, još jedna kovid bolnica u Nišu će praktično biti zatvorena.

Tokom dana će poslednjih 5 pacijenata koji su bili na lečenju od korone na Klinici za rehabilitaciju biti prebačeni u novu zgradu Kliničkog centra, kaže rukovodilac Goran Mitrović. Potom sledi dezinfekcija, a da li će Klinika opet biti kovid ili će se vratiti svom redovnom poslu, zavisi od epidemije.

Ukoliko imamo i dalje ovakav pad broja slučajeva, verovatno će u jednom trenutku nastaviti svoj rad normalan, ali za sada nemamo neke indicije da počne sa radom. Sledi kompletna dezinfekcija cele zgrade, i sami znate da ljudi nisu išli na odmor od marta, moramo da damo da se bar malo odmore, počev od srednje medicinskog kadra, preko lekara, jer znate da su ovde bili lekari sa svih klinika - navodi Mitrović.

Mitrović ocenjuje da su dobro radili prethodnih meseci, da nije bilo ozbiljnijih problema, jer su imali dovoljno lekara i specijalizanata, kao i medicinskih sestara i tehničara koji su uradili veliki posao.

Kaže da nije bilo zastoja i da su osim radnika imali i dovoljno kiseoničkih mesta, te da je sve u ovoj kovid bolnici funkcionisalo kako treba.

S druge strane, bilo je primedbi pojedinih pacijenata da zbog epidemije nije bilo rehabilitacije u Nišu i da su neki upućivani na kućno lečenje i mirovanje, a neki i u privatne klinike. Rukovodilac ove Klinike pak kaže da nije bilo takvih slučajeva i problema, jer je deo Klinike za psihijatriju namenjen rehabilitaciji.

Pojedine aparate smo prebacili na Kliniku za psihijatriju preko puta i tamo se radi, smanjenog intenziteta, ali najnormalnije. Imamo veći broj pacijenata, smanjen je kapacitet, ali radimo. To nisu ležeći pacijenti, već oni koji zahtevaju rehabilitacioni tretman, ali ambulantno, kroz dnevnu bolnicu. Mi zbog kovida nismo mogli da radimo onako kako bismo hteli u normalnim uslovima, ali mogu da kažem samo svaka nam čast kako smo se organizovali i kako smo odradili posao kaže Mitrović.

Zaključuje da je jug prvi počeo da prazni kovid bolnice zbog stabilne epidemiološke situacije i nada se da će se i dalje smanjivati broj pacijenata kako bi i druge klinike mogle da se vrate uobičajenom radu. O tome će odlučivati nadležni narednih nedelja na osnovu broja obolelih i novozaraženih kovidom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Viksi

    08:56 // 15. 8. 2020.

    Bravo za odmor zasluzili su doktori i sestre a higijenicari su stoka koja mora da radi bez odmora. Sramota sto njih niko ne spomenu.

  • SPARTANAC

    05:08 // 15. 8. 2020.

    Prijatelju odakle si!! S koju pamet istupas pred ovolki ljudi!! Ma nije li te sram!!!! Skafander si video samo na film!!!!!!!!! Bruko jedna neopevana!!! Ma treba da te pljuju bre!!!! Anesteziolozi sa klinike za anesteziju ovakvu bagru ne tolerisu!!!

  • Viksi

    23:59 // 14. 8. 2020.

    A higijenicari njima nema odmor oni su jaki mogu da rade bez odmora i dodatka za kovid

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: