Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:30, 6. 9. 2022.

| Društvo

Niška “Mediana” planira da veći prihod od usluga koristi za jubilarne nagrade i odštete za ujede pasa

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
Kamion smeće Mediana
Izmene poslovanja usvojene na Gradskom veću; Ilustracija; Foto: Vanja Keser

Umesto 5,61, Nišlije sakupljanje i odnošenje otpada od 1. avgusta plaćaju 7,3 dinara po kvadratnom metru stambenog prostora. Direktor JKP Mediana Ivan Mihajlović tvrdi da će povećanje prihoda to preduzeće iskoristiti, između ostalog, za energente, opremu, isplatu jubilarnih nagrada radnicima, kao i za odštete za ujede pasa i mačaka i padove na ledu.

psi Odštete za ujede pasa već neko vreme aktuelna tema u Nišu; ilustracija; foto: T. R.Osim predloga da poskupi odnošenje smeća, Gradsko veće u Nišu usvojilo je i predlog Mediane da poskupe dimničarske usluge.

Odluka o poskupljenju na snazi je od 1. avgusta, pa je to javno komunalno preduzeće moralo da promeni i program poslovanja. Izmene su usvojene na Veću.

Izmenom programa poslovanja predviđeno je povećanje prihoda na osnovu odluka nadzornog odbora JKP Mediana o cenama usluga - objašnjava Mihajlović.

Kako navodi, time se stvaraju uslovi da se obezbedi novac, pre svega, za energente, opremu, obuke za vozače, kao i za održavanje vozila i objekata.

Predloženim izmenama obezbeđuju se finansijska sredstva za zaposlene usled većeg angažovanja operativnih radnika na terenu, za isplatu jubilarnih nagrada primenom kolektivnog ugovora, a obezbeđuju se sredstava i za isplatu naknada usled štetnih uticaja deponije - kaže direktor.

Međutim, poskupljenje svojih usluga Mediana će iskoristiti i za isplatu odšteta za ujede pasa i mačaka, kao i odšteta za padove na ledu.

U poslednjem delu, izmena se odnosi na postupak nabavke u 2022. godini za investicioni kredit, iz kojeg će se finansirati nabavka komunalne opreme i realizacija ove pozicije planirana je u 2023. godini - ističe Mihajlović.

Navodi da je tom odlukom opredeljeno još 20 miliona dinara za naknade zbog ujeda pasa, ali da ne znači da će ceo taj iznos biti potrošen.


Prosek starosti vozila u preduzeću 19 godina

Ispraznjeni kontejneri u Kraljevica Marka Nis; foto: JKP Mediana Najpotrebniji im kamioni smećari; ilustracija; foto: JKP MedianaNa sednici Gradskog veća istaknuto je i da je prosek starosti Medianinih vozila 19 godina, dok je republički prosek 14 godina.

Mihajlović kaže da su preduzeću najpotrebniji novi kamioni smećari, ali i mašine za vađenje panjeva, kao i kamion za zelenila.


Parkovi dobijaju čuvare

voznja bicikla, dete, park cair, nis, foto jv vanja keser Parkovi dobijaju čuvare; ilustracija; foto: JV / Vanja KeserGradonačelnica Niša Dragana Sotirovski nedavno je najavila i da će parkovi u gradu imati čuvare, a da će za to da budu angažovani upravo zaposleni u Mediani.

Mihajlović sada kaže da će osmoro ljudi raditi kao čuvari, da se trenutno nabavlja njihova oprema i očekuje da će prva tri čuvara uskoro početi da rade taj posao.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bg. je upoznat

    20:44 // 6. 9. 2022.

    Bahatosti nema kraja.Misle ds ce Nislije slepo placati racune da bi oni delili plate.Kamijoni suplji- krs.Ksko i gde se registruju.Procicete lose.

  • Vera

    19:18 // 6. 9. 2022.

    To su drzavna jasla.Kako ih nije sramota da pomisle a ne prwflog da daju za jubilarne nagrade kad je u celim svetu kriza a pogotovu kod nas.Smece.

  • Peca

    19:14 // 6. 9. 2022.

    Koji bezobrazluk? Za jubilarne nagrade a narod gladuje dok oni pumpaju cene usluga.Ko dajw nagrade u privatnom sektoru? Urazumite se narodu je dosta

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: