Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:05, 22. 11. 2023.

| Društvo

Niška "Objedinjena naplata" nudi dužnicima povoljnije uslove za otplatu duga

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
Račun Objedinjena naplata
Bez kamate, ako se dug otplati u celosti odjednom; foto: JV/M.J.

Nišlije koje prema JKP "Objedinjena naplata" imaju dug do 500.000 dinara moći će da ga otplate na 60 rata, dok će za one čiji je dug veći, broj rata biti 96. Tu odluku usvojilo je Gradsko veće, a ona podrazumeva i da se dužnicima koji svoj dug isplate u celosti, neće obračunavati kamata.

To su samo neki od ugovora koje će niški dužnici moći da sklope sa Objedinjenom naplatom u periodu od 1. decembra do 31. marta, kako je saopštila v. d. direktora tog preduzeća Jelena Stojanović.

Pripremili smo više modela ugovora. Minimalni iznos rate je 1.500 dinara, dok za sve one koji su u mogućnosti da svoja dugovanja izmire u celosti, sa eventualnim troškovima prinudne naplate, za njih smo pripremili posebne pogodnosti koje se ogledaju u otpisu kamate - rekla je Stojanović.

Takođe, oko 3.500 kosrisnika Centra za socijalni rad, ako to usvoji Skupština, moći će da potpišu ugovore za otplatu glavnice, bez kamate, na 120 mesečnih rata.

Mi možemo da pohvalimo Nišlije da redovno izmiruju svoje račune i zadovoljni smo procentom naplate, ali uvek imamo i one korisnike koji nisu u mogućnosti da redovno izmiruju svoja dugovanja, zato smo i ovaj put izašli u susret - istakla je Stojanović.

Ona je dodala da postoji oko 3.500 aktivnih ugovora, ali i 10 do 15 odsto građana imaju dug za stambeno-komunalne usluge. Pojedinačna dugovanja, kako je Stojanović rekla, dosežu i do 2 miliona dinara, ali se ona uglavnom odnose na objekte u kojima nisu rešeni pravno-imovinski odnosi.

Zbog toga se nada da će nove pogodnosti podstaći dužnike da lakše isplate zaostale račune.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • I šta ćemo sad?

    15:26 // 23. 11. 2023.

    Pre par godina su isto oko 1 decembra iz Medijane najavili otplatu duga na rate.Ja nisam platila šest računa, pitala ih dal mi neće poslati izvršitelje, rekli su da neće.Sutra dan, mi je stiglo pismo, gde sam zbog neplaćenih 9000din. morala da platim 40.000 dinara izvršiteljki sa Bulevara Nemanjića.Znači da imaju dil.Da mi je znati kad će novokomponovani bogataši da im plate.Bezobrazno do koske.

  • Savestan

    15:16 // 23. 11. 2023.

    Kad će radnici Katastra da plate Medijani i Poreskoj upravi?Preizgradili su parcele objektima bez dozvole, ne poštuju Zakon i može im se.Šuruju sa izvršiteljima i beru kajmak.Sramota!!!

  • Бата Рака из Ниш

    10:11 // 23. 11. 2023.

    За обнову САМОПОСЛУГЕ?!
    Ахахахахаха...
    "Nadležni tvrde da su radovi na ruiniranom objektu u toku, ali građani kažu da radnike ne viđaju."
    Грађани ћорави!
    Ахахахахаха...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: