Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:58, 12. 1. 2021.

| Društvo

Niška Policija o informacijama o nesreći u kojoj su stradali pešaci: 6 laži koje uznemiravaju javnost

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
policijska uprava
Pišu šta je, kako oni tvrde, istina u vezi sa nesrećom; foto: arhiva JV

Osumnjičeni za saobraćajnu nesreću u Nišu ima redovnu vozačku dozvolu, sa njim su u autu kojim je udario dvoje ljudi na trotoaru bile dve maloletne osobe koje su policajci saslušali, a svedok je bio u bolnici i zato nije ispitan - pišu iz Policijske uprave Niš, kako bi, kako kažu, demantovali laži iznete u javnost. Takođe tvrde da se slučaj ne zataškava i apeluju da građani ne iznose laži i time zloupotrebljavaju tragediju i koriste je za političke obračune i jeftine političke poene.

Nabrajajući laži koje su navodno iznete u javnost povodom saobraćajne nesreće od 4. januara na Bulevaru Medijana, u kojoj su 12-godišnje dete i 48-godišnjak poginuli, iz Policijske uprave Niš pišu o kojim lažima je reč i šta je, kako oni kažu, istina.

Prvo. što je juče demantovao i MUP, jeste da je otac uhapšenog A. S. radio u policiji, a objašnjavaju i kako 19-godišnjak koji je uhapšen ima pravo na vozačku dozvolu.

Istina je da je u vreme nezgode N.S. posedovao redovnu vozačku dozvolu koju je, u sladu sa Zakonom, stekao kao i svi koji su u srednjoj školi završili obrazovni profil - vozač motornih vozila i položili vozački ispit. Njima se probna vozačka dozvola izdaje na godinu dana - navode u PU Niš.

Navode da je treća laž to da su sa njim u automobilu u trenutku nesreće bile tri osobe - tvrde da je zapravo bilo dvoje maloletnika sa kojima su iste večeri u prostorijama PU Niš razgovarali u prisustvu roditelja.

Svedok događaja koji je te večeri bio na ulici nije saslušan iste noći, takođe pojašnjavaju, jer je bio u bolnici i nije bilo moguće u tom trenutku razgovarati sa njim.

Demantuju ono što je ranije i njihov načelnik - da su ministar Aleksandar Vulin i direktor policije Vladimir Rebić nenajavljeno došli u Niš odmah nakon nesreće kako bi uticali na ishod i zataškali slučaj.

Istina je da su ministar Vulin i direktor Rebić 5. januara ove godine, po unapred najavljenoj radnoj poseti, obišli Policijsku upravu u Nišu, gde su na sastanku sa načelnikom i rukovodiocima Policijske uprave u Nišu razmatrani uslovi rada i opremljenost policijskih službenika, kao i rezultati rada ove uprave. Policija u Nišu je u konkretnom slučaju postupala u skladu sa zakonom, odmah uhapsila osumnjičenog i nikakvog zataškavanja slučaja nije bilo, niti je bilo ko uticao na njihov rad - dodaju u saopštenju.

Poslednja informacija za koju kažu da je laž jeste da su skrivali identitet osumnjičenog, jer tvrde da su jutro nakon nesreće poslali saopštenje svim medijima da je vozač koji je izazvao tragediju uhapšen, a u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti navedeni su njegovi inicijali, godina i mesto rođenja.

U saopštenju takođe apeluju na sve da iznošenjem laži ne zloupotrebljavaju tragediju koja se dogodila za političke obračune i jeftine političke poene i time dodatno uznemiravaju javnost.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Branko

    18:45 // 13. 1. 2021.

    Hoce li i novog načelnika saobracajne policije da postavi Virijevic?
    Virijevicevi kadrovi sve sami asovi

  • Dragisa Popadic

    09:19 // 13. 1. 2021.

    Koincidencija da su Vulin i Rebic dan posle tragedije dosli u "najavljenu" posetu je ista kao pre par godina na izvlačenju brojeva loto kada se prikazuje da se izvlači broj 21 a u stvarnosti se izvlači broj 27 a odmah posle toga se izvuče i famozni broj 21!

  • Vlado

    06:39 // 13. 1. 2021.

    1. Sve neistine koje se provlace kroz medije i socijalne mreze se demantuju istinom i dokazima, toga nije bilo.
    2. Zakon poznaje i ogranicenje jacine vozila pa kako onda da je neko sa 19 godina vozio auto koje je dosta iznad tog ogranicenja.
    3. Ministar i vlada znamo svi kakvi su tako da sam na 99% siguran da su nesti muvali 5-og.
    Dajte pa nismo odrasli na banani pa da se tako ponasate

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: