Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:44, 7. 5. 2018.

| Društvo

Niška Trgovinska škola proslavila 125 godina postojanja

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
trgovinska
Mnogo je uspomena za 125 godina; foto: J. A.

Pre tačno 125 godina, niška trgovačka omladina osnovala je Trgovinsku školu u Nišu, iz koje srednjoškolci izlaze kao trgovci, aranžeri, komercijalisti ili tehničari. Direktor Sreten Milenković kaže da je najveća prednost ove stručne škole praksa koja đake priprema za zaposlenje.

trgovinska skola Upriličena je i prigodna proslava; foto: J. A.Na proslavi rođendana škole, direktor Milenković je naglasio i da “trgovinom može da se bavi svako, ali da trgovac ne može da bude svako”.

Najveće prednosti Trgovinske škole su pre svega što je to srednja stručna škola koja najviše poklanja pažnju praksi, što znači da imamo treći stepen 3 godine i učenici nakon toga odmah mogu da krenu sa zapošljenjem. Naravno imamo i 4. stepen gde učenici mogu da nastave sa školovanjem, imaju prohodnost na fakultete i isto tako se zapošljavaju i posle 4. stepena. Ima dosta prakse, tako da su oni već spremni radnici - rekao je Milenković.

Od dana osnivanja daleke 1893. godine do današnjeg dana, kaže direktor, školu je završila 121 generacija, odnosno više od 16.000 trgovaca različitih profila.

Pratili smo potrebe razvoja niške trgovačke čaršije i prilagođavali se burnim i dramatičnim promenama uslova života u Srbiji - naveo je Milenković.

Svečana proslava održana je u Lutkarskom pozorištu i na njoj su, pored zaposlenih, prisustvovali i “prijatelji škole”.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • qgo

    18:38 // 7. 5. 2018.

    Cestitke skoli. Nekada davno, na pocetku karijere sam radio kratko u Trgovinskoj. Jedna profesorka je otisla na bolovanje, ja sam svratio do direktora Simica i rekao "Zavrsio sam faks pre dva meseca, ima li posla?" Kada je cuo sa kojim prosekom sam diplomirao, rekao je "Cas ti pocinje za 5 minuta." Inace, kada su raspisali konkurs, urgencije su bile nevidjene ali Simic ih je sve odbio.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: