Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:49, 8. 12. 2021.

| Društvo

Niška "Tržnica" planira izgradnju veće pijace na Panteleju i selidbu kvantaške

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
Pijaca
Građani bi mogli da dobiju još dve nove pijace; Foto: ilustracija, JV/P. Blagojević

Zbog toga što je Pantelej naselje sa puno stanovnika u kojem se gradi i još se širi plan je, kako najavljuje direktor Tržnice, da se izgradi pijaca na već postojećoj lokaciji za to. Za nju je podnet zahtev za izdavanje lokacijskih uslova koji je odbijen, pa je, kaže direktor, Tržnica sada u fazi prikupljanja dokumentacije. U planu je i izgradnja već najavljivane kvantaške pijace koja će biti direktno povezana sa auto-putem.

Direktor Tržnice Goran Đorđević kaže da nemaju dovoljno sredstva za izgradnju pijace, ali da se nadaju finansijskoj podršci Grada i da će ideja biti realizovana u prvom ili drugom kvartalu naredne godine. Da je u planu da se u ovom naselju gradi pijaca, potvrdila je i gradonačelnica Niša na javnoj raspravi o budžetu za 2022. godinu.

Kao prvi korak ka izgradnji iz Tržnice su poslali zahtev za lokacijske uslove Gradskoj upravi za građevinarstvo, ali je on odbijen. Đorđević kaže da je to podneto samo formalno kako bi se najlakše dobile smernice oko potrebne dokumentacije i da će se nakon što je prikupe, krenuti u izgradnju sasvim nove pijace.

Kako je na pijaci na Bulevaru Svetog Pantelejmona asfaltirano samo 4 ara, kaže da očekuju da dobiju celu parcelu potrebnu za izgradnju.

Kad dobijemo celu parcelu da to bude stvarno jedna kvalitetna pijaca sa svim onim mobilnim sadržajem ne samo tezge, nego i sa nekim montažnim objektima po obodu, kao što su “Milk House”, “Don Don”. Da bi pijaca funkcionisala potrebne su i neke propratne stvari - objašnjava Đorđević.

U planu je da Opština Pantelej dobije još jednu pijacu, jer je već najavljeno da bi na njenoj teritoriji mogla da bude kvantaška pijaca, koja je trenutno na putu za Nišku Banju. On objašnjava da je ta lokacija prevashodno dobra zbog velikog broja stanovnika koji tu žive, a kojih će biti još više jer su u planu novi stambeni objekti na ovom potezu.

To će biti sasvim nova pijaca na Panteleju. Grad planira da se Bulevar Svetog Pantelejmona produži do fakulteta, sa druge strane planiramo kvantašku pijacu koja će biti na ulazu u Niš, tako da smatramo da će to biti direktna veza sa auto-putem na tu pijacu - kaže direktor.

Podsećamo, neke od ranijih novoizgrađenih pijaca u Nišu nisu zaživele dugo. Tri godine nakon otvaranja, zatvorena je pijaca u niškom naselju Delijski vis, na koju je potrošeno 2 miliona. Dok je pijaca u Duvaništu, na čiju izgradnju je potrošeno 2,5 miliona evra, dobila potpuno novu namenu, pa je tu sada robna kuća.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miodrag Mitić

    05:45 // 9. 12. 2021.

    Kvantašku pijacu treba podići na lokaciji koja je prilaznija proizvođačima.Većina proizvođača poljoprivrednh proizvoda je sa područja moravskih ,topličkih i merošinskih sela ,tako da su i do sada
    imali problema dopremanja robe do pijace bez prolaska kroz delove grada za koje je potrebna plava zona za poluteretna i teretna vozila.Neka lokacija jugozapadnog dela grada bi bila idealna za tu namenu.

  • Ivan

    23:52 // 8. 12. 2021.

    Znaci neko je bacio oko na plac trenutne kvantaske pijace na atraktivnoj lokaciji preko puta Stop Shopa. Mogu da se kladim da ce se pojaviti neka firma koju drzi neki vlastodrzac sa idejom da napravi objekat koji ce biti od velikog znacaja za Nis a ustvari debeo profit za sebe.

  • Delijski Vis

    20:11 // 8. 12. 2021.

    Gde su tezge sa ukinute pijace na Delijskom Visu? Koliko je koštao ovaj propali projekat i ko je za to odgovarao? napreDNO

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: