Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:49, 8. 12. 2021.

Niška "Tržnica" planira izgradnju veće pijace na Panteleju i selidbu kvantaške

Pijaca Građani bi mogli da dobiju još dve nove pijace; Foto: ilustracija, JV/P. Blagojević

Zbog toga što je Pantelej naselje sa puno stanovnika u kojem se gradi i još se širi plan je, kako najavljuje direktor Tržnice, da se izgradi pijaca na već postojećoj lokaciji za to. Za nju je podnet zahtev za izdavanje lokacijskih uslova koji je odbijen, pa je, kaže direktor, Tržnica sada u fazi prikupljanja dokumentacije. U planu je i izgradnja već najavljivane kvantaške pijace koja će biti direktno povezana sa auto-putem.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Jel ce cekamo 30 godina da se ovo uradi

    09:56 // 8. 12. 2021.

    Pijaca iz centra treba i mora da se seli jer ruzi tvrdjavu. Da ne pricam sto je ulica prljava kao da je srednji vek.
    Preseliti na Pantelej je dobra lokacija ali samo ako se bulevar produzi do fakulteta da bude dostupnija svima. Tvrdjava kao ponos Nisa ne sme biti zaklonjena jeftinim tezgama i autobuskom stanicom.

    • Раде дб

      10:42 // 8. 12. 2021.

      Ја памтим последњих 40 година, измешта се пруга, пијаца и аутобуска станица. Власти се мењају а политика остаје иста, нешто слично као код наших америчких "пријатеља".

  • Раде дб

    09:20 // 8. 12. 2021.

    Већ планира Милк Хаус и дон дон. Не, нема корупције.

  • mikac

    09:42 // 8. 12. 2021.

    potrudite se parking da zaboravite,to nikome ne treba!! kao što ni sada nema na kvantašu,pa parkiraju na bulevaru.

    • Jeca

      12:34 // 8. 12. 2021.

      Apsolutno obavezno! Ali na durlanskoj pijaci jeste projektovan parking i to ogradjen, a desilo se sledece: prenamenjen! Sada na prostoru parkinga stoje tezge koje pune budzet grada, montazni objekti, koji su napunili dzep nekog funkcionera, a vozacima je obezbedjen pauk, umesto uzurpiranih parking mesta. I to se fino isplati gradu. Kompletno lopovski zaokruzeno. Parking bez otimacine dajte!

  • Makroekonomista

    15:30 // 8. 12. 2021.

    JKP "Tržnica" je preskup parazitski sistem, koji godinama vlasti pune neradnicima. Treba hitno realizovati javno-privatno partnerstvo.

  • ČEDO MIRA

    17:26 // 8. 12. 2021.

    Pijaca blizu autoputa?Čemu to? Da nakupci lakše i brže putuju, pošto proizvođača nema na pijaci,a i da ih bude oni ne stižu autoputem. Zašto vi (nemogu reći gospodo) iz Tržnice ne ustupite prostor nakupcima i da oni ulažu u izgradnju pijace a ne grad?! Pa oni su gazde na tezgama i pijaci i dogovorom zidaju cene. A sigurno nebi bacali milione u pogrešnom izboru lokacija a potom ih zatvarali.Da,da..

  • Delijski Vis

    20:11 // 8. 12. 2021.

    Gde su tezge sa ukinute pijace na Delijskom Visu? Koliko je koštao ovaj propali projekat i ko je za to odgovarao? napreDNO

  • VAR tehnolog

    19:31 // 8. 12. 2021.

    Mozete da aktivirate i onu ,Drvarevu, propalu pijacu, gde se svi odslikase, nabodose neko cevapce, popise po neku rakiju i posle pet dana - nikog !

  • Ivan

    23:52 // 8. 12. 2021.

    Znaci neko je bacio oko na plac trenutne kvantaske pijace na atraktivnoj lokaciji preko puta Stop Shopa. Mogu da se kladim da ce se pojaviti neka firma koju drzi neki vlastodrzac sa idejom da napravi objekat koji ce biti od velikog znacaja za Nis a ustvari debeo profit za sebe.

  • Miodrag Mitić

    05:45 // 9. 12. 2021.

    Kvantašku pijacu treba podići na lokaciji koja je prilaznija proizvođačima.Većina proizvođača poljoprivrednh proizvoda je sa područja moravskih ,topličkih i merošinskih sela ,tako da su i do sada
    imali problema dopremanja robe do pijace bez prolaska kroz delove grada za koje je potrebna plava zona za poluteretna i teretna vozila.Neka lokacija jugozapadnog dela grada bi bila idealna za tu namenu.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: