Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:21, 14. 9. 2023.

| Društvo

Niška Uprava za građevinu: Službenica tvrdi da joj "zabranjuju" da radi i premeštaju zbog Sotirovski, ona negira

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
Maja Miladinović
Miladinović tvrdi da je gradonačelnica tražila da ne bude na svom radnom mestu; foto: JV

Dugogodišnja službenica Uprave za građevinu u Nišu Maja Miladinović tvrdi da joj je u petak, 15. septembra, kada počinju prijave nelegalizovanih objekata za priključke, zabranjeno da bude na radnom mestu i da joj je koordinator preneo da je to izričit zahtev gradonačelnice. Ipak, Sotirovski odgovara da nije ni planirala da obilazi njenu kancelariju, jer je to Dan nacionalnog jedinstva koji se obeležava i u Nišu, a na koji bi trebalo da dođe i Vučić.

Službenica Miladinović skoro 30 godina radi u Upravi za građevinarstvo, a već je javno svedočila o 5-godišnjoj borbi da dobije više zvanje koje joj sleduje nakon što se doškolovala, kao i da trpi mobing, pa je premeštena u kancelariju koja prokišnjava.

IMG-196506227df07e0ffb1fb47679156e15-V Planirala gradonačelnici da pokaže uslove u kojima radi; foto: M. M. Reč je o kancelariji u nekadašnjem Centru za izdavanje dozvola, gde će od 15. septembra do 15. oktobra svi koji nisu legalizovali svoje kuće u kojima žive moći da se prijave za priključke za vodu, kanalizaciju, elektromrežu i gasovod.

Miladinović tvrdi da joj je u sredu, 13. septembra, koordinator rekao da se u petak kada akcija počinje skloni i ne dolazi na posao i da je to zahtevala lično gradonačelnica Niša.

Ja sam i dalje u kancelariji koja prokišnjava, u nekadašnjem Centru za izdavanje dozvola, tu se podnose zahtevi za Upravu za građevinarstvo, sve ono što ne ide elektronski. Sad su neki priključci, sve će da se završava na jednom mestu, organizuju se i ona dolazi da to obiđe ili svečano otvori, ne znam, ali koordinator (ime poznato redakciji), bilo mu je neprijatno, ali ja njega ne krivim, mi je rekao "dolazi gradonačelnica, dođi u petak samo da se upišeš i slobodna si, ja ću da te ispišem na kraju" i da je to njen izričit zahtev, da ja ne budem tu - uverava Miladinović.

Ona kaže da će verovatno ispuniti njenu navodnu želju, ali se obratila i svom načelniku.

Tvrdi da je ipak Sotirovski ta koja se bavi kadrovskom politikom u svim gradskim upravama i da "dobro zna" na koje je radno mesto premeštena nakon svega što opisuje kao mobing. IMG-60d8213b6be90ca99681292b4602a848-V Planirala gradonačelnici da pokaže uslove u kojima radi; foto: M. M.

Ja sam se spremala da joj pokažem prvo ove ploče koje svakog trenutka mogu da mi padnu na glavu, da nemam radni sto, štampač, da ovde imamo bare, da kompjuter pokrivam najlonom i da me 5 godina sapliću u raspoređivanju u rangu obrazovanja i da dok je ona tamo ja nemam ni šanse. Ali dobila sam ono što sam i očekivala, da sam nepoželjna. Ona je apriori tražila da ja na svom radnom mestu ne budem, da se upišem i da sam slobodna. Taj njen postupak govori o njoj, da ona nije gradonačelnica svih građana, da postoje poželjni i nepoželjni, da napreduju mogu samo članovi ili bliski SNS-u, a svi koji su neistomišljenici treba da se sklone - zaključuje Miladinović.


Sotirovski kaže da nije planirala da obilazi kancelarije na Dan nacionalnog jedinstva

Gradonačelnica Sotirovski u odgovoru negira navode dugogodišnje službenice Uprave. dragana sotirovski, foto kss "15.9. je Dan nacionalnog jedinstva te sigurno nisam planirala obilazak kancelarija", odgovara Sotirovski; foto: KSS

Gradonačelnica nikada nije organizovala posao ni u jednoj gradskoj upravi jer o tome brinu načelnici, pa ni u Upravi za građevinarstvo. 15.9. je Dan nacionalnog jedinstva te sigurno nisam planirala obilazak kancelarija, ni kancelarije bilo kog zaposlenog pa ni pomenute Maje kojoj vidim dajete medijsku pažnju - piše u odgovoru.

Piše i da tog dana počinje prijava za priključenje nelegalizovanih objekata u prostoru Nikole Pašića 22, te da je verovatno drugačija reorganizacija službenika pomenute uprave.

Ako baš u tom prostoru radi pomenuta službenica, eto, u nedostaku tema imate onu koju ćete da obrađujete - prokomentarisala je gradonačelnica.

Nakon što je juče posvedočila Južnim vestima da ima zabranu da bude sutra na poslu, a novinari su to pitali gradonačelnicu, Miladinović se jutros obratila i svom načelniku Goranu Zdravkoviću, pitala ga i kakva je njena sudbina i da li može da dođe na posao.

Odgovorio mi je da sam dužna da se upišem i da ću sutrašnji dan da provedem u kancelariji broj 3 u sedištu Uprave, pretpostavljam da me drže na oku i pod kontrolom - zaključuje Miladinović.

Iako Miladinović napominje da je tek nakon odgovora gradonačelnice novinarima i njenog odlaska kod načelnika premeštena u drugu kancelariju, a da joj je prvo rečeno da uopšte ne bude na radnom mestu sutra, Sotirovski zaključuje da veruje da će ona profesionalno obavljati posao gde god da se fizički nalazi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gavra GU

    11:31 // 18. 9. 2023.

    Kolega iz JPU "Pčelica" ima identičan problem. Trenutno se vodi sudski spor.

  • Solomon

    21:32 // 16. 9. 2023.

    Posle Bulatovića Sotirovska,posle Sotirovske neko još gori koji će po nalogu Velikog Gazde da uništi grad. To je tako u celoj Srbiji po direktivi zapadnih naših "prijatelja." Sve će ovako biti dok se ne trgnemo iz letargicnog sna. Nisu oni krivi, mi smo jer im to dozvoljavamo našim ćutanjem i trpljenjem.

  • Marija

    12:51 // 15. 9. 2023.

    Podrska od svih nas iz javnog sektora koji sve to isto dozivljavaju na svojim radnim mestima a niko nema petlju da javno iznese. Bravo, Majo! Samo hrabro!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: