Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:47, 28. 9. 2022.

| Društvo

Niška Vojna bolnica dobila multislajsni skener koji manje zrači

Autor:T. R.Izvor:Južne vesti
skener
Skener bi trebalo brže da daje rezultate; foto: Zvanični sajt Ministarstva odbrane Republike Srbije

Vojna bolnica u Nišu dobila je skener koji bi trebalo da omogući da pacijenti brže i uz manje zračenja dobiju potrebne rezultate. Ministar odbrane Nebojša Stefanović rekao je tom prilikom da se traži način kako da bi i civilni osiguranici mogli da se leče u vojnim ustanovama.

Taj multislajsni skener je, između ostalog, namenjen snimanju kostiju, grudnog koša, karlice, glave, krvnih sudova i stomaka.

Drago mi je, pre svega, da vojno zdravstvo razmišlja o tome da kada kupuje novu opremu to bude nešto najsavremenije u svetu. Niš danas dobija, jeste da je to formalno vojna bolnica, ali faktički je ovo za čitav jug Srbije jedan novi 128-slajsni skener, koji će omogućiti pacijentima da u najkraćem mogućem roku, sa što manjim zračenjem, dobiju vrlo jasne dijagnostičke rezultate - navodi Stefanović.

Ministarstvo se, kako kaže, trudi da pomogne zaposlenima u niškoj Vojnoj bolnici i omogući im da rade sa najkvalitetnijim instrumentima, opremom i uređajima.

Tražimo način da prevaziđemo različite izazove, tražimo administrativni način kako da omogućimo da i civilni osiguranici, jer je ovo je, pre svega, za vojne osiguranike, ali kako da i civilni osiguranici mogu da se leče u svim vojnim ustanovama - objašnjava ministar.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski smatra da bi mogućnost da se civilni osiguranici leče u Vojnoj bolnici bila važna za Niš, koji nema sekundarnu zdravstvenu zaštitu, kao i da bi to unapredilo kvalitet i efikasnost lečenja građana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Podugacka

    21:38 // 28. 9. 2022.

    Lista cekanja ce biti ihaaaaa...

  • Zika

    17:49 // 28. 9. 2022.

    Ove svuda ima mnogo bode oči gradjanima samo siri negativnu energiju i nanosi štetu

  • civil

    14:17 // 28. 9. 2022.

    To bi bilo dobro da se leče i civili. Vojna bolnica ima dobre radiologe, ortopede,internista, urologa, i druge specijalnosti to bilo dobro za civile

    • Olja Jovanovic

      20:43 // 28. 9. 2022.

      Verujte , nije tako kao sto kazu. Moj suprug, potpukovnik u penziji, mogao je na specijalisticke preglede 6 meseci od zakazivanja, a bilo je urgentno. Ne dao Bog, da covek mora kod lekara u Vojnu bolnicu.Vise cenim civilne lekare.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: