Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:07, 12. 11. 2019.

| Društvo

Niška Žandarmerija se seli u aleksinačku kasarnu

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
zandarmerija
Žandarmi iz Niša će konačno da se "skuće" u Aleksincu; foto: A. Kostić

Žandarmi iz Niša koji su godinama besplatno koristili prostorije i plac Srbija transa, posle brojnih najava će konačno dobiti svoj novi prostor - preuzeće aleksinačku kasarnu "Deligrad", a kako najavljuju iz Opštine Aleksinac, već sutra će biti na novoj adresi.

Da će Žandarmerija konačno biti preseljena u Aleksinac je pre nešto više od dva meseca najavio ministar policije Nebojša Stefanović tokom posete ovoj opštini.

Rekao je da su i sami žandarmi sređivali prostor u kome će ubuduće da borave, a da je sve učinjeno kako bi imali bolje uslove rada.

Ja sam ponosan što ćemo dobiti jednu modernu savremenu bazu kakvu ranije Žandarmerija nije imala, zaista u poređenju sa ustanovom koju je imala u Nišu, ova je daleko bolja. Zahvalan sam i predsedniku Opštine i ljudima iz Opštine Aleksinac koji su pokazali toplinu i jedan domaćinski pristup i koji nam pomažu da to bude realizovano, a verujem da je to sve naravno u korist građana Aleksinca, jer njihova bezbednost će biti bolja - naveo je Stefanović.

Zvanično preseljenje će biti održano u sredu 13. novembra od 11 sati, najavili su na zvaničnoj strani Opštine Aleksinac, a kasarna će tada biti otvorena za sve građane koji bi da vide naoružanje kojim raspolažu.

Podsetimo, niška Žandarmerija već godinama ima problem sa prostorom u Nišu. Besplatno su koristili prostor Srbija transa i prema poslednjim informacijama dugovali su milione za zakupninu. Dosad je mnogo puta najavljeno da će taj problem biti rešen, a poslednje obećanje od pre 4 godine je bilo da će preuzeti neku od napuštenih niških kasarni.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • naslednik

    01:24 // 2. 4. 2020.

    kasarna je na oduzetom zemljistu. zemljiste ima vlasnika.

  • Sve luđe od luđeg

    11:50 // 13. 11. 2019.

    Svuda u svetu takve elitne jedinice se smeštaju van naselja da nesmetaju građanstvu i ne budu priatupačni svakom. A kod nas kao u Turskim kasabama na sred gradova(Nišu, Aleksincu...) postave takve jedinice, pa ne kreću se oni konjima po raji

  • Zika

    09:36 // 13. 11. 2019.

    Sad mogu opet da divljam po Nišu sa svojim ne registrovanim džipom i da me niko ne zaustavlja. SUPER!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: