Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:08, 21. 8. 2015.

| Društvo

"Niška" bez većine zaposlenih, a jutarnji bez poznatih lica

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
NTV
Gasi se polako jedan deo istorije NIša; foto: NTV

Televizija koja je godinama bila simbol Niša ostaje sa svega 6 zaposlenih, jer je njihovih 75 kolega uzelo otpremnine i zvanično napustilo Nišku televiziju. Zoran Todorović i Milan Petković odradili poslednje “NTV jutro”.

Brojna telefonska uključenja Nišlija, reči podrške, sećanja, duboki uzdasi i pesma “A sad adio” obeležili su jutarnji program NTV-a koji su poslednji put zajednički vodili Zoran Todorović, Milan Petković i Nikola Marković.

Pošto je privatizacija u toku, država je zaposlenima uplatila socijalni program čime je njihov radni odnos u NTV-u prestao.

Stigle su otpremnine i ljudi odlaze. Ostaje svega šestoro radnika. Mi smo jutros odradili poslednje “NTV jutro” sa Zoranom i Milanom. Ja ću nastaviti da radim do okončanja privatizacije - kaže Nikola Marković.

Šestoro radnika uz nekoliko entuzijasta pokušaće da održi program dok se televizija ne privatizuje ili ugasi, a imaće samo 2 informativne emisije “Telepres”, dok će jutarnji program trajati od 7 do 9 sati.

Iako je prvi pokušaj privatizacije NTV-a propao jer jedini ponuđač, konzorcijum koji čine niški biznismen Dragan Milošević i “Narodne novine” nije imao potpunu dokumentaciju, država je ipak isplatila otpremnine.

ntv Studio ostao prazan; foto: NTVZamenik glavnog i odgovornog urednika NTV Milan Petković kaže da je to problem za očuvanje kontinuiteta u radu televizije.

Očigledno da ne postoji namera Ministarstva kulture i informisanja da sačuva televiziju. Da ta namera postoji oni bi sačekali sa isplatom otpremnina do završetka drugog kruga privatizacije - rekao je Petković, a prenosi N1.

Dok je oproštajni jutarnji program trajao, ispred televizije su se okupili građani predvođeni predstavnicima Udruženja skupštine stanara Sašom Kostićem i Đokicom Jovanovićem. Okupljeni kažu da će nastaviti sa protestima svakodnevno u želji da se privatizacija “zamrzne” i da NTV postane regionalni servis.

Juče je u jutarnji program upao jedan nezadovoljan Nišlija koji je pozvao svoje sugrađane da sačuvaju lokalnu TV stanicu i za to je spreman, kako je rekao, da založi svoj stan.

Kako piše “Danas”, ovaj Nišlija je uhapšen jer je u toku svog izlaganja rekao i da je spreman “da izvrši atentat na premijera Aleksandra Vučića”.

Očekuje se da uskoro bude raspisan drugi krug za privatizaciju NTV, a cena bi trebalo da bude oko 37.000 evra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • cica

    07:41 // 24. 8. 2015.

    Nasilje vlasti nad narodom van Beograda i Novog Sada.

  • Djoka

    11:32 // 23. 8. 2015.

    Kako su se ophodili prema televiziji, tako im je i zavrsila. A da ne pricam devedesetih, strajkuje Angropromet, strajkuje Elektronska a oni javljaju sve je u redu niko ne strajkuje, sve milina! Nije mi zao.

  • Marija

    08:45 // 23. 8. 2015.

    Danas Rts slavi 57-i rođendan a sahraniše našu Nišku televiziju. Sramota

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: