Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:25, 17. 12. 2019.

| Društvo

Niška dečija ortopedija dobila moderan ultrazvučni aparat

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
Zvezdan Terzić Zoran Radovanivić donacija Klinički centar foto Južne vesti Milica Jovanović
Aparat svečano uručen; foto: JV/M.J.

Skoro 40 hiljada evra košta savremeni ultrazvuk koji je dobila Klinika za dečiju hirurgiju i ortopediju Kliničkog centra Niš. Sem dijagnostike, što je prva asocijacija na ultrazvuk, ovaj aparat pomoći će i u terapiji, kaže direktorka ove klinike Anđelka Slavković, a očekuju da pomoću njega postižu bolje rezultate i uvedu nove metode.

Slavkovićeva napominje da niškom Kliničkom centru gravitira oko pola miliona dece mlađe od 18 godina.

Ultrazvučni aparat neće se koristiti samo za dijagnostičke procedure, kako se obično misli, već i u terapijske svrhe. On će biti u hirurškoj sali, gde će nam pomoći u raznim hirurškim intervencijama. Na taj način mi se uključujemo u projekat koji se zove "image gently", a to znači korišćenje minimalno invazivnih aparata, nejonizovanog zračenja u dijagnostici, ali i terapiji pacijenata - ispričala je Slavkovićeva.

Ultrazvuk Klinički centar Dečja klinika foto Južne vesti Milica Jovanović Stručnjaci kažu da aparat spada među najmodernije na tržištu; foto: JV/M.J.U donaciji je učestvovao Fudbalski klub Crvena zvezda, a generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić ispričao je kako su došli na ideju da pomognu niškom Kliničkom centru.

Izuzetno mi je drago što smo ovde i što možemo da pomognemo onima kojima je najpotrebnije. Mi smo pre 2 meseca izdvojili značajna sredstva za kupovinu aparata za Klinički centar u Beogradu i tada se rodila ideja da se pomogne dečijoj bolnici i u Kliničkom centru Niš - ispričao je Terzić.

Sem Crvene zvezde, humanitarna akcija je delo i kompanije Mozzart, kojoj je osnovna delatnost sportsko klađenje, a sve u okviru akcije kladioničarsko-sportske akcije "Igraj u Mozzartu, gledaj Zvezdu i pomozi deci".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    12:46 // 18. 12. 2019.

    Prava klinika i treba tako.Pozdrav za dr Andjelku i najbolju sestru dečije hirurgije Nadu Djordjević

  • Mara

    07:25 // 18. 12. 2019.

    Svaka čast i pozdrav za najbolju kliniku najsteucniju doktorku Andjelku Slavkovic i med šestu Nadu Djordjević.Izuzetan tim.Ovakva klinika zaslužuje i više

  • S.Nikolić

    04:56 // 18. 12. 2019.

    Čak 40 000 evra košta.....

    Pa ista ili dupla suma se daje za novogodišnje komcerte i nikom ništa!
    Zalosno je da je nabavka ovog aparata važna vest!

    • Ex faca

      11:38 // 18. 12. 2019.

      Bravo Care. Za puteve i krupne stvari se ulažu i peru velike pare, a za lečenje dece, i ne samo dece, je vest. Ko štedi na ovom neka mu treba.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: