Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:34, 31. 5. 2012.

| Društvo

Otkaz za novinarku NTV

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
vidojkovic
Milena Vidojković u redakciji Južnih vesti

Dugogodišnja niška novinarka Milena Vidojković dobila je otkaz na Niškoj televiziji zbog, kako kaže, vređanja poslodavca. Direktorka ne želi da komentariše.

Ona je dobila otkaz, kako kaže da joj je rečeno, na osnovu člana 53, tačka 5 Kolektivnog ugovora u kome, prema njenim rečima, piše da poslodavac može otpustiti radnika ukoliko se radnik uvredljivim rečima obrati poslodavcu.

Vidojkovićeva tvrdi da nikakvih uvreda nije bilo, već da se radi o mobingu.

- Kada je nova direktorka došla počeo je mobing nad prvom novinarskom postavom Niške televizije. To su sve ljudi sa dugogodišnjim novinarskim iskustvom i fakultetskom diplomom. Meni je prvo smanjen koeficijent i sa mesta urednika deska sam prebačena na mesto novinara izveštača. Nakon toga mi je skinuto 30 odsto od plate jednog meseca, jer malo radim i nemam inicijativu, kako je stajalo u obrazloženju – kaže Vidojkovićeva.

Prema njenim rečima, kada je zatražila i usmeno obrazloženje od direktorke, rečeno joj je da je to pravna definicija, a da je pravi razlog taj što je, kako kaže, “loše pričala o direktorki na terenu”. milena vidojković Vidojkovićeva u razgovoru sa novinarom Južnih vesti

- Poslednje što je direktorka uradila je ukidanje moje autorske emisije i bilo mi je zabranjeno da uđem kod nje u kancelariju iako sam ja to tražila i preko sindikata – kaže Vidojkovićeva.

Nakon toga, posle rasprave koja se zbila pre desetak dana u prostorijama Niške televizije, Milena je dobila otkaz. Direktorka je tvrdila da su tri svedoka potvrdila da je bilo vređanja i ružnih reči sa Milenine strane, što Milena demantuje.

- Smatram da su sva tri svedoka izjave dali pod pritiskom, a svi imaju uvećane koeficijente, što je lako proverljivo – kaže Vidojkovićeva.

Kada su Južne vesti pozvale direktorku Niške televizije Draganu Nikolić, da prokomentariše navode novinarke Vidojković, usledio je kratak odgovor.

- Bez komentara – bila je jasna Nikolićeva.

Milena Vidojković se obratila svim novinarskim udruženjima u Srbiji, uključujući i Društvo novinara Niša, odakle je dobila uverenje da je sa njenim problemom upoznata i Medijska organizacija jugoistočne Evrope.

Ona najavljuje da će svoja prava potražiti na sudu, a planira da tuži i svedoke zbog lažnog svedočenja.

Vidojković je u novinarstvu skoro 3 decenije. 21 godinu provela je u Radio Nišu, bila je dopisnik Radija 202, radila na TV Globalu, a poslednjih 7 godina, sve do ponedeljka 28. maja na Niškoj televiziji.


Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Darko Z.

    08:41 // 14. 10. 2014.

    Pozdrav iz inostranstva. Skocih kratko do vas da se samo uverim da se nista nije promenilo. Meni je vas zaista zao. Promene nikada nece doci od vrha. One nastaju iznutra.

  • Milos Djokic

    19:01 // 17. 6. 2012.

    Pitam se dokle vise. Pre nepunu godinu, jedan isto ovako bahati direktor, nepismeni kursadzija sa cuvenog univerziteta u Leposavicu, C. Sonja, potpuno protivzakonito oterala je daleko najboljeg radnika iz skole, ciji je jedini greh bio sto je sa visokim prosekom zavrsila fakultet u Beogradu-redovno, sto je imala objavljene naucne radove i sto nije imala nikakvu mrlju na svojoj profesionalnoj karijeri.O tome su JV pisale, bilo je mnogo komentara kao i sada i NISTA se nije desilo. Bahati kursadzija i dalje zari i pali OS Cele kulom dok ne ostane toliko djaka da se na prste mogu izbrojati. Isti slucaj je i sa novinarkom. Sta jos treba da nam se desi pa da ovi bahati, nepismeni, novopriuceni polutani prestanu da nas jasu i terorisu????

    • Stanko Misic

      14:34 // 25. 6. 2012.

      Ja cu Milose da Vam kazem dokle. Kad svi ovi nepravedno oterani, obespravljeni, oskrnavljeni i ponizeni odu u neku Kanadu,Ameriku, Nemacku a nama ostanu pomenuti polutani da nas lece, obrazuju i da sa njima napredujemo, e, onda cemo uzeti mocugu pa udri-samo se bojim da ce tada biti kasno jer cemo bitu u g..., pardon blatu, ne do guse nego i preko guse.

    • Pera peric

      13:21 // 5. 9. 2012.

      Pitajte najboljeg ministra prosvete Obradovica,i sve ce Vam biti jasno,on je Dacicev kadar...

  • lola

    23:28 // 14. 6. 2012.

    Ne verujem da je trenutak za sud.Nije to crkva gde se mozes prekrstiti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: