Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:43, 11. 12. 2015.

| Društvo

Niška oficirka posvećena radu i "ličnost godine" OEBS-a

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Marija-Randjelovic.jpg
Marija radi na mnogobrojnik projektima edukacije dece i odraslih; foto: radiocity.rs;

To što unapređuje saradnju policajaca i građana i radi na prevenciji nasilja u porodici niškoj oficirki za organizaciju, prevenciju i rad policije u zajednici Mariji Ranđelović donelo je priznanje OEBS-a za "Ličnost godine".

Nagradu, koju je na svečanosti u Beogradu dobila od šefa misije OEBS-a Petera Burkharta, ova 30-godišnja oficirka ne smatra samo sopstvenom zaslugom.

Ono što je bitno je da ne radim sama, uključen je veliki broj policijskih službenika u takve projekte. Ideja je da promovišemo rad policije da bi građanima bili bliži i da bi imali poverenja da im se obrate, ne samo za pomoć, već i za bilo koju saradnju - kaže Ranđelovićeva.

nagrada Nagrađena za posvećenost zajednici; foto: radiocity.rsDodaje da je nagrada, osim za nju, velika i za Policijsku upravu u Nišu i Ministarstvo unutrašnjih poslova i zahvaljuje Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju što je prepoznala koncept rada u lokalnoj zajedinici.

Nije poenta da policija sama deluje, već da uključimo i druge aktere na nivou lokalne zajednice kako bismo rešili neki problem i unapredili bezbednost u gradu - priča Ranđelovićeva.

Zato, kako kaže, ona i njene kolege organizuju edukacije učenika, građana i rade sa pripadnicima manjinskih zajednica. Marija je i koordinator za prevenciju nasilja u porodici i oficir za vezu sa LGBT populacijom.

Sastajemo se i sarađujemo sa organizacijama koje se bave ljudskim ili manjinskim pravima, iznalazimo rešenja kako bismo unapredili njihov položaj - dodaje Marija.

Nagradu, koja se već 10 godina građanima Srbije dodeljuje za doprinos promovisanju vrednosti koje zastupa OEBS, Ranđelovićeva ravnopravno deli sa Kancelarijom za mlade u Preševučlanicom Saveta za borbu protiv korupcije Miroslavom Milenović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nada

    22:59 // 15. 12. 2015.

    Lepo je videti da tako mladi,pametni i ambiciozni ljudi ostaju u Srbiji.Puno uspeha u daljem radu.

  • Diskoo

    01:23 // 14. 12. 2015.

    Ma bravo bre... nema nego da nislilepsenislijka najbolja. Svaka cast za trud, rad i znanje...

  • Sve cestitke

    17:52 // 12. 12. 2015.

    Svaka cast za ovu mladu damu.Nislije su ponosne.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: