Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:55, 26. 5. 2023.

| Društvo

Niška opozicija traži ostavku većnika Nenada Stankovića zbog vređanja novinara

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Okupljanje kod Železničke5; foto: JV-Tamara Radovanović.jpg
Opozicija traži ostavku zbog rečnika i ponašanja većnika Stankovića; foto: JV/Tamara Radovanović

Nakon što je gradski većnik Nenad Stanković uputio nepristojnu poruku novinarima koji su bili na Železničkoj stanici u Nišu, sa koje je voz sa funkcionerima, simpatezirema, ali i onima koji su bili primorani da idu, krenuo na miting podrške Srpskoj naprednoj stranci, koji će biti održan u Beogradu od 19 sati, oglasila se i niška opozicija i zatražila Stankovićevu ostavku.

Niška opozicija iz Narodne stranke, Demokratske stranke, Stranke slobode i pravde, Zajedno - Moramo, Zeleno-levog fronta, Pokreta slobodnih građana i Pokreta za preokret u zajedničkom saopštenju rekli su da ponašanje, rečnik i ponižavanje novinara ne priliči gradskom većniku, zbog čega traže momentalnu ostavku, jer, kako su se složili, prešao je granicu.

Danas se pri ulasku u voz koji je uveden specijalno za naprednjake koji iz Niša idu na miting, obratio novinarima rečima “Ne se*ite dok je voz u stanici”. Kao što smo više puta rekli, mi svedočimo ispisivanju istorije beščašća. Srbija je ustala upravo protiv ponašanja i rečnika kojim se Nenad Stanković ponosio danas pred novinarima. Nenad Stanković je simbol propadanja grada Niša, decenijama u vlasti menjajući dresove, od Miloševića do Vučića samo još papa nije bio - rekli su niški opozicionari.

Podsetimo, Gradski većnik Nenad Stanković, direktorka Vodovoda Tamara Milić i TON-a Dragana Božić, kao i brojni drugi naprednjaci pre 10 sati jutros okupljali su se na niškoj Železničkoj stanici, a nešto pre 11 sati su vanrednim vozom krenuli put Beograda na miting.

Prema rečima novinarke Južnih vesti Tamare Radovanović, koja je bila na Železničkoj stanici, okupljanje je počelo pre 10 sati. Okupljeni su nosili majice na kojima je pisalo "Pink" i "Happy", kao i lik Aleksandra Vučića, te uzvikivali parole "Uvek uz Vučića".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sotke patke i guske

    08:45 // 27. 5. 2023.

    Nakljukani, utovljeni, zadrigli i bahati… moze im se.. jedino su se zeznuli sto to moze neko vreme ali ne i sve vreme…. Jos malo….

  • Niško

    23:23 // 26. 5. 2023.

    Svi će oni da izlete, nema više preleta nja, nego u ćorku.

  • slavko

    22:31 // 26. 5. 2023.

    Ej, ovakvi su kao bitni nesto u zivotu ovog grada, trecerazredni ljudi,a prvorazredne "bitange".Bez uvrede molim!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: