Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:46, 25. 9. 2017.

| Društvo

Niška policija krije koliko je automobila dobila od Ministarstva

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
policijska kola
Zašto niška policija krije tačan broj "škoda"?; foto: MUP

Od 710 policijskih automobila, koliko je Ministarstvo unutrašnjih poslova kupilo za policijske uprave širom Srbije, nepoznat je tačan broj “škoda” koja je dobila niška policija, jer to, već desetak dana ne žele da otkriju.

Za razliku od Policijske uprave iz Vranja, koja je saopštila da je dobila 26 novih automobila, iz Leskovca koja je dobila 25 i prokupačke koje je dobila 16, niška policija novinarima Južnih vesti ne želi da saopšti tačan broj.

Policija nema odgovor na to pitanje. Možete da koristite informacije iz drugih medija, ako ih imaju - rekli su u niškoj policij.

Pojedini mediji, međutim, pisali su da će niškim ulicama patrolirati četrdesetak novih policijskih “škoda”, ali niko nije precizirao tačan broj.


Tajna saradnja Ministarstva i "Auto Čačka"?

Iako bi nabavka vozila trebalo da bude transparentna, na Portalu javnih nabavki ne postoji tender za kupovinu 710 policijskih autombila od firme Auto Čačak.

auto čačak Kola kupljena od "Auto Čačka" van javne nabavke; foto: MUPPoslednja saradnja između firme za distribuciju "škoda" i Ministarstva dostupna na Portalu javnih bila je od pre mesec dana kada je Auto Čačak Ministarstvu prodao dve luksuzne "škode superb" u vrednosti od oko 7 miliona dinara.

Međutim, novinari Južnih vesti su zvaničnim zahtevom pre nedelju dana tražili od Ministarstva unutrašnjih poslova da dostave ugovor sa Auto Čačkom, kao i cenu 710 automobila.


I sindikat reagovao

Zbog sumnjive kupovine i potencijalno spornog odabira "škode", reagovao je Novi policijsko sindikalni savez, koji traži detalje u vezi sa ovom kupovinom.

Kako je proteklih dana, a po svečanom i uz nezapamćenu paradu, izvršena podela preko 700 novih, putničkih motornih vozila za potrebe obavljanja policijskih poslova, u javnost se pojavilo pitanje zašto baš "škode" i koliko su koštale - rekli su u Sindikatu.

Sindakat je Ministarstvu unutrašnjih poslova poslao zvaničan zahtev za pristup informacijama od javnog značaja, u kojem se, između ostalog, traži informacija koliko je "škoda" MUP kupio od 2014. do danas, kao i cenu svakog pojedinačnog vozila.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • srba

    10:28 // 26. 9. 2017.

    pa ne kriju oni vec su im zabranili da daju taj sramotni podatak samo lud covek moze da kupi strano a ne nase !!!
    za ovu kupovinu bi neko u normalnoj drzavi bio na stubu srama !!!

  • Bez parking mesta

    18:37 // 25. 9. 2017.

    Ne mogu da objave broj vozila koliko je stiglo ali su zato uredno zaposlili svoje saobracajce da pomere sva vozila iz ul.Nade Tomic. Mogu stanari i na Ledenu stenu da se parkiraju ima prostora sigurno. Cela ulica okupirana. Valjda neko primecuje da osim policije u toj ulici zive i drugi.

    • zoza niš

      08:47 // 26. 9. 2017.

      iz supa u nade tomić trebalo bi da se imesti uniformisani deo da tu ostane civilni sektor pa neće biti potrebe za toliko mesta za parkiranje sl automobila

  • Fića

    16:39 // 25. 9. 2017.

    Kupuju Skode, a Fijat se proizvodi u Srbiji. Bivsi predsednik vlade poziva obican narod da kupuje fijatova vozila, a srpska narodna policija kupuje strana i ode zarada preko granice.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: