Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:45, 23. 1. 2014.

| Društvo

Niška preduzeća u štrajku upozorenja

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
gradska-kuca.jpg
Najavljeno je okupljanje ispred Gradske kuće

Radnici niških javnih preduzeća, zdravstvenih ustanova i Gradske uprave održali su jednočasovni štrajk zbog novog Zakona o radu.

Tačno u 11 sati ispred Gradske kuće u Nišu skupilo se nekoliko radnika “Medijane”, “Parking servisa” i “Gorice” zajedno sa predstavnicima Sindikata “Nezavisnost”. Štrajk je usmeren protiv uredba koje je predvideo novi Zakon o radu.

- Naši zahtevi se odnose na to da se formira Radna grupa, u kojoj će biti i sindikati, koja će uraditi potpuno novi tekst zakona koji bi štitio i zaposlene. Za sada je ovo samo štrajk upozorenja, a očekujemo da tokom dana sindikalne centrale donesu dalje odluke - kaže Suzana Đorđević iz Sindikata “Nezavisnost”.

 

(/slika2)Pored okupljanja ispred Gradske kuće radnika javnih preduzeća je bilo i na Sinđelićevom trgu. Medicinari su štrajkovali u Domu zdravlja i na Kliničkom centru, a pored ugašenih mašina su sat vremena stajali i radnici u MIN “Vagonki”.

Na parkingu pored Gradske kuće bilo je i pogrebno vozilo Javnog komunalnog preduzeća "Gorica".

Iako je iz Vlade Srbije stigla vest da je predlog Zakona o radu povučen iz skupštinske procedure u sindkatima kažu da to nije tačno.

Objašnjavaju da je za njegovo povlačenje potrebno da sindikati i Socijalno-ekonomski savet podnesu zahtev i podsećaju da je neophodno napisati novi tekst Zakona koji bi odgovarao i radnicima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Srce

    08:55 // 24. 1. 2014.

    Ljudi koji rade u javnim preduzecima su najpostenija srca. I ja sam jedan od njih i mnogo sam lep, posten, dobar i vredan radnik.

  • miki

    20:34 // 23. 1. 2014.

    Bolji naslov za ovu vest bi bio - Beli medvedi stupili u jednodnevni strajk upozorenja.

  • Dragan

    18:15 // 23. 1. 2014.

    Po + i- se vidi da je puno onih kojih zele da budu zakonim zasticeni og rada. Da li neko garantuje sigurnost bilo kom privatniku ili bivsem tadniku EI-a, MIN-a, Vulkana. Neka SITI POVERUJU GLADNIMA.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: