Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:57, 22. 4. 2014.

Niška sela za vodu duguju više od 100 miliona dinara

vodomer-*iprostejov.cz*.jpg Zajednički vodomeri napravili dugovanja, ali odlaze u zaborav, foto: iprostejov.cz

8 sela iz okoline Niša koja još uvek imaju zajednički vodomer, za vodu duguju više od 100 miliona dinara. U Vodovodu najavljuju promene i nove ugovore sa korisnicima.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Strahinja

    12:33 // 22. 4. 2014.

    Provereno znam da svi ljudi u tim selima su voljni da plate, ali ako u mesecu vise nemas nego sto imas vodu (jer grad ece da napravi bolje pumpe) onda naravno niko nema nameru nista da plati...

  • Matejevčanin

    18:35 // 22. 4. 2014.

    Pa mi to upravo godima i tražimo ali je Vodovod uvek bio preokupiran zbrinjavanjem pertijskih džabalebaroša i dizao je kredite za njihove plate umesto da investira u rekonstrukciju mreže.

    • Inkasant

      22:44 // 22. 4. 2014.

      Koje veze ima matejevačka mreža,sa zapošljavanjem u vodovodu? Vi ste potpisali takav ugovor,a sad što ne održavate mrežu kako treba i imate curenja koja vodomer registruje,sami ste krivi.

  • Matejevčanin

    18:38 // 22. 4. 2014.

    Te dotrajale mreže smo sami gradili još pre tridesetak godina ali zbog zajedničkih vodomera za ulicu došlo je do opšteg neplaćanja. Dug reprogramirati. Vodovod obuhvata 103 hektara matejevačke zemlje.

    • Upuceni Insajder

      11:24 // 23. 4. 2014.

      Naplatili ste tu zemlju 1930-tih, zatim 1996. Jel vam malo, ili biste svako malo da je naplaćujete kao glavu šećera? A ugovor o distribuciji vode ste sami potpisali, pa sad plaćajte. Dug je vaš.

    • državni posao

      22:53 // 23. 4. 2014.

      Vidi ga ovaj insajder,piše poruku sa radnog mesta umesto da nešto radi! Hoćete da ništa ne radite,surfujete celu smenu a da vam ovi sa zajedničkim vodomerom finansiraju plate. Sramota...

  • Matejevčanin

    18:41 // 22. 4. 2014.

    Mi koji redovno plaćamo vodu, plaćamo pet dinara skuplje po kubiku zato što sami održavamo mrežu a Vodovod fakturiše svaki kubik vode koji udje u našu lokalnu mrežu, a nema troškove za održavanje.

  • DJ

    01:48 // 23. 4. 2014.

    A šta je sa zastarevanjem dugovanja starijim od godinu dana?

  • Bata

    13:37 // 23. 4. 2014.

    Ovaj javašluk nema nigde na svetu,pojedina sela ne plaćaju struju generalno (slab napon),druga ne plaćaju vodu(slab pritisak)Ovo tolerisanje neplatiša je očuvanje glasačkog tela i "mira u kući"sramota

  • Prosečanin

    17:31 // 23. 4. 2014.

    Ovo je istina o tome kakvim javašlukom je Prosek "dogurao" do tolikog duga i ko bi trebao za to da odgovara.

    Prosek ima svoj lokalni vodovod, koji se, po potrebi, dopunjuje iz...

  • Prosečanin

    17:35 // 23. 4. 2014.

    ...magistralnog vodovoda Ljuberađa-Niš, i to je voda koja se plaća Naisusu.

    Upravljanje lokalnim - seoskim vodovodom je po statutu Grada Niša u potpunoj nadležnosti grad. opš. Niška Banja, koja...

  • Prosečanin

    17:38 // 23. 4. 2014.

    ...nije nikada pokazala gram zainteresovanosti da vodosnabdevanje u Proseku sa pravne strane uredi i to nas vodi do srži problema.

    U Proseku utrošenu vodu plaća ko HOĆE, a ima jedan dobar broj...

  • Prosečanin

    17:42 // 23. 4. 2014.

    ...koji NE ŽELE da plate ono što su potrošili. Od njih ništa ne može ni da se naplati, ne zato što nemaju novac, već što ne postoji nikakav pravni osnov za to, jer opšt. N. Banja ne želi da ga donese.

  • Prosečanin

    17:45 // 23. 4. 2014.

    Da stvar bude još gora: oni koji plaćaju vodu, to rade seoskim inkasantima - gde taj novac završi (da li se plati Naisusu ili se propije u nekoj birtiji) se uopšte ne zna, jer inkasanti nikada...

  • Prosečanin

    17:53 // 23. 4. 2014.

    ...ne može ništa, lopovluk na sve strane.

    Grad. opština koja takvo stanje dozvoljava je ubedljivo pobedila na izborima 2012. Jadan je prosečki narod, čast izuzecima.

    Bojim se da će dug biti...

  • Prosečanin

    17:55 // 23. 4. 2014.

    ...dobar "argument" kada Naissus poželi da preuzme ceo naš lokalni vodovod, "zacepi" nam cenu, pa ćemo i početi da plaćanjem komunalija punimo partijske džepove.

    Pozdrav.

  • Matejevčanin

    18:11 // 23. 4. 2014.

    Zemlju su oduzeli partizani a Turcima smo uredno plaćali desetak. Samo želimo da budemo jednako tretirani kao i oni potrošači koji su zatekli priključak na vodu u stanovima otkupljenim za šaku maraka.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: