Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:35, 29. 11. 2023.

| Društvo

Niška Skupština usvojila odluku o DKC-u, radnici protestovali ispred

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
dkc
Protestovali tokom sednice; foto: Nikola Đukić

Radnici Dečijeg kulturnog centra protestovali su danas ispred gradske Skupštine tokom sednice na kojoj je usvojena izmena Odluke o osnivanju Ustanove Dečiji kulturno obrazovno rekreativni centar Niš. Nova ustanova dobila je novo odgovorno lice, a radnici DKC-a i dalje insistiraju da se odluka o spajanu sa "Divljanom" u potpunosti poništi.

Odgovorno lice Dečijeg kulturno obrazovno rekreativnog centra biće Jelena Kalajdžić, master ekonomista i ona će do imenovanja direktora ustanove, odnosno imenovanja v.d. direktora, obavljati poslove direktora i vršiti ovlašćenja direktora, odlučili su niški odbornici.

dkc Ne žele spajanje; foto: Nikola Đukić Za to vreme, radnici DKC-a su ispred zgrade Skupštine održali još jedan protest i ponovili svoj zahtev.

Smatramo da odluku apsolutno treba poništiti. Dolazimo do jučerašnjeg dana gde se na predlog gradske vlasti ubacujemo kao dopuna dnevnog reda. Zapravo je to izmena odluke od prošle godine koja više ne postoji za nas - kaže predstavnik radnika Jovan Živković.

sotirovski Od 1. januara nova ustanova; foto: Nikola Đukić Gradonačelnica Dragana Sotirovski ponovila je da će nova ustanova sigurno biti formirana i to početkom naredne godine.

Menja se odgovorno lice koje će imati po ovlašćenju Skupštine pravo da deponuje potpis i da zvanično u APR-u registruje ustanovu koja će od 1. januara 2024. godine kao zajednička ustanova dve postojeće ustanove zaživeti sa jedinstvenim budžetom, sa svim zaposlenim radnicima koji sada rade u DKC i Divljani. Mi ostajemo kao grad i kao osnivač te dve ustanove pri prvobitnoj ideji da to treba da bude ustanova koja će funkcionisati po Zakonu o učeničkom i studentskom standardu, ustanova koja nikada ne može da bude ustanova kulture već ustanova koja će pripasti obrazovnom sistemu - rekla je Sotirovski.

Podsetimo, radnici DKC-a nezadovoljni nizom odluka o osnivanju Dečijeg kulturno-obrazovno-rekreativnog centra počeli su sa protestuju sa jednim zahtevom - da se ne spoje sa “Divljanom”. Tražili su da se skupštinska Odluka povuče i da se vrati šifra Dečijem kulturnom ceturu. Nakon razgovora sa gradonačelnicom, ostavili su mogućnost da dođe do spajanja tih ustanova, a da radnici budu zadovoljni. Ipak, do dogovora nije došlo pa su krenuli sa protestnim šetnjama, a gradonačelnica im je poručila da se bune bez razloga, da je parola “Vratite deci kulturu” maliciozna i da su neki zaposleni ispolitizovani.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marija

    15:51 // 11. 12. 2023.

    Neka im je Bog u pomoć sa Jelenom☢️

  • Mirjana

    12:20 // 1. 12. 2023.

    Ovi radnici takozvani kulturni a sviranju pistaljkama

    • Čista Savest

      22:25 // 1. 12. 2023.

      Nije lepo da o bivšim kolegama tako pišeš a da te pitaju iste te kolege koliko puta si tužila istu tu ustanovu za tvoj NErad u ustanovi. Stidi se ako imaš imalo časti... Fujjj!

  • Torpedo

    19:40 // 29. 11. 2023.

    Vecina ,ovih sto su dosli, clanovi su sns- a, makar i fiktivno ! No coment !

    • Kaćuša

      13:12 // 30. 11. 2023.

      Što će reći šta?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: