Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:52, 20. 1. 2014.

| Društvo

Niška uprava ne poštuje sopstvene odluke

Autor:A. Stankov, P. BlagojevićIzvor:Južne vesti
zarobljena-vozila4.jpg
Ulica Milorada Veljkovića Špaje - rekonstrukcija u toku

Uprava za komunalne delatnosti odobrila je rekonstrukciju Ulice MIlorada Veljkovića Špaje, iako u gradskoj Odluci o komunalnom redu piše da su građevinski radovi zabranjeni između 1. decembra i 1. marta.

U Direkciji za izgradnju Niša kažu da za radove, koji su počeli u subotu, 11. januara, imaju sve potrebne dozvole iz gradske uprave.

resenje Rekonstrukcija od 10. januara do 31. marta 2014. godine i pored važeće Odluke o kumunalnom redu Oni tvrde da je Rešenjem odobrena izmena režima saobraćaja i rekonstrukcija ulice od 10. januara do 31. marta.

Međutim, taj dokument direktno krši zabranu iz Odluke o komunalnom redu koja je usvojena 29. avgusta 2013. godine. U Članu 102. ove Odluke jasno piše da su građevinski radovi na javnim površinama u gradu dozvoljeni samo u periodu od 1. marta do 1. decembra.

Propisano je da se tokom zime ta vrsta radova može izvoditi samo zbog “više sile ili hitne intervencije”, što ovde nije slučaj.

Pritom, pored Špajine odobrenje za rekonstrukcije je izdato i za susednu, Skopljansku ulicu.

Iz Uprave za komunalne delatnosti je potvrđeno da je saglasnot izdata, ali nisu želeli da odgovore na pitanja u vezi sa kršenjem Odluke o komunalnom redu.

U pisanom odgovoru dostavljenom Južnim vestima je naglašeno da je "sve urađeno u skladu sa Zakonom o putevima".


Ni stanari nisu obavešteni

odluka Odluka o komunalnom redu Član 102. i Član 103.Gradskom Odlukom o komunalnom redu propisano je i da vlasnici i stanari objekata moraju biti 6 meseci unapred obavešteni o početku radova na javnim površinama.

- Investitor je dužan da na 6 meseci pre otpočinjanja ovih radova o tome obavesti sva preduzeća koja postavljaju i održavaju podzemne ili nadzemne objekte, instalacije i priključke, kao i vlasnike, odnosno korisnike objekata koji se nalaze u toj ulici, da svoje instalacije ili uređaje povežu na mrežu - stoji u odluci.

Ni ovo nije ispoštovano, pa su tako mnoga vozila stanara “Špajine” ulice, ali i Skopljanske i Ulice Milojka Lešjanina ostala zarobljena na parkingu.

Građani koji su se na vreme isparkirali nisu imali gde da se vrate, jer su im prilazi bili blokirani. Vozila koja su ostavljali, u krajnjoj nuždi, nepropisno i na trotoaru, nosio je pauk, što je stvaralo neplanirane troškove.

U Direkciji za izgradnju Niša kažu da su svesni propusta, ali da je nemoguće da se propisi ispoštuju.

- Rekonstrukcija tih ulica je predviđena godišnjim Planom održavanja. On je usvojen krajem prošle godine. Ako bismo odluku doslovno sprovodili, mi ne bismo mogli da otpočnemo sa radovima pre juna ili jula, što je besmisleno - kažu u Direkciji za izgradnju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Petar

    09:02 // 27. 2. 2014.

    Zato pokušajte da "zadržite" prispeo ugalj (na primer) na trotoaru, čak i periferije - i to tako da ometa prolaznike...I eto komunalne inspekcije koja smesta "sprovodi strogoću"....

  • Snezana

    13:19 // 10. 2. 2014.

    '...mi ne bismo mogli da otpočnemo sa radovima pre juna ili jula, što je besmisleno'. Znaci ako vam se ne svidja zakon proglasite ga 'besmislenim' i terate onako kako po vama ima smisla!!!

  • Paja

    09:18 // 21. 1. 2014.

    Izrovase mi celu ulicu, posekose lipe, puuuu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: