Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:30, 4. 4. 2018.

| Društvo

Niška vlast bez komentara o neispravnim autobusima

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
gradska kuća
Niš među najlošijim gradovima u izveštaju Fiskalnog saveta; foto: JV arhiva

I dok gradonačelnik Niša Darko Bulatović više od nedelju dana ne nalazi vremena da prokomentariše da li će neko da odgovara zbog toga što je Direkcija za javni prevoz građane prevozila pokvarenim autobusima, u njegovom Kabinetu, ali i Gradskom veću kažu da će "nadležni organi da reaguju, ukoliko se otkriju nepravilnosti".

Gradonačelnik Bulatović je u poslednjih nedelju dana stigao da se fotografiše na otvaranju Sajma turizma, da u kafani slavi sa gradonačelnikom iz Grčke, da se fotografiše ispred gradilišta u dvorištu tehničkih škola.

Međutim, iako je Grad Niš osnivač Direkcije za javni prevoz, Bulatović nije komentarisao to što su jednom autobusu otkazale kočnice, pa je sleteo u dvorište nekadašnje kasarne "Bubanjski heroji", kada je povređeno devetoro putnika.

Prvi čovek Niša nije govorio ni o tome što je dan nakon te saobraćajne nezgode, policija poslala nekoliko autobusa na vanredne tehničke preglede na kojima je utvrđeno da je većina njih pokvarena, te su bili isključeni iz saobraćaja.

Ipak, u njegovom Kabinetu kažu da čekaju “nadležne organe” da utvrde odgovornost.

Ukoliko nadležni organi utvrde da je bilo propusta u radu Direkcije za javni prevoz, gradsko rukovodstvo će doneti odgovarajuće odluke u skladu sa tim izveštajima - navode u Kabinetu gradonačelnika.

I gradski većnik zadužen za saobraćaj Igor Vojinović nema jasan stav u vezi sa propustima Direkcije, već se poziva na Zakon.

Svako snosi odgovornost u skladu sa Zakonom. Verujemo da će utvrđene nepravilnosti biti adekvatno i u skladu sa Zakonom sankcionisane, u za to propisanoj zakonskoj proceduri. Bezbednost putnika je svakako na prvom mestu, a ovo što se desilo u prethodnih par dana govori da nema povlašćenih prevoznika - rekao je Vojinović.

Podsetimo, novinari su, kako je zatražio zamenik direktora Direkcije Nenad Stanković, 28. marta pokušali preko sekretarice da zakažu sastanak sa njim ili sa direktorom Sašom Petronijevićem. Sekretarica je rekla da će javiti tačno vreme sastanka, ali to do sada nije učinila.


Gradsko veće će reagovati "ukoliko bude potrebno"

igor vojinovic Gradsko veće se ne bavi servisnim informacijama, kaže Vojinović; foto: S. M.Pored toga što su građani bili potencijalno ugroženi, jer su se vozili neispravnim autobusima, iz Direkcije ih nisu ni informisali da "kružna linija" saobraća na sat vremena, zbog čega je veliki broj građana uzaludno čekao na autobuskim stanicama.

Ni u vezi sa ovim nije stigla nikakva reakcija iz Gradskog veća, a Vojinović kaže da "Gradsko veće ne treba da se bavi servisnim informacijama".

Sve informacije su morale da budu dostupne preko nadležnog preduzeća, jer jedino ono poseduje sve potpune podatke o stanju u javnom gradskom prevozu. Sa druge strane, nema potrebe ni za preuzimanjem nadležnosti drugih organa, koji su u ovoj situaciji bili angažovani na kontroli javnog gradskog prevoza. Gradsko veće će se nakon dobijanja svih adekvatnih informacija, ukoliko to bude potrebno odrediti prema svim navodima - rekao je Vojinović.

Pored toga, izostao je komentar gradske vlasti i u vezi sa autobusom na gas, koji je Direkcija platila preko 9 miliona dinara parama građana, a koji je završio na servisu nakon samo nekoliko meseci vožnje. Prema nezvaničnim informacijama do kojih su došli novinari Južnih vesti, iako je taj autobus vraćen u saobraćaj sredinom marta, već 28. marta je isključen, jer je na vanrednom tehničkom pregledu utvrđeno da je ipak neispravan.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Numancia

    19:01 // 4. 4. 2018.

    Vojinovicu,gde nabra toliku pamet?Mnogo ste se napalili i zaboravili,odrodiste se od naroda.
    Ljudi su povredjeni u neispravnom autobusu,ej,sveto li vam je nesto!

  • Aca

    14:36 // 4. 4. 2018.

    U direkciji ima 30 advokata, a ni jedan pravi mehaničar. Evo neka im advokati popravljaju autobuse koji su nabavljeni veoma stručno mora se priznati čim se odmah havarišu. Davati ogromne pare za autobuse koji su poluhavarisani je ukazuje na postojanje krivičnog dela zloupotrebe. Molim tužioca da malo poradi.

    • krivicno

      17:44 // 4. 4. 2018.

      Ma i saobracajna policija treba da radi svoj posao kao i saobracajni inspektori.Svaki prevoznik je DUZAN da odrzava svoj vozni park,a ako nije tako,direkcija treba da mu otkaze ugovor.Gde se ova vozila,osim N.E servisiraju,a zna se procedura o izlasku na liniju.Bezbednost ugrozena,a gradske oce boli uvo za decu koja idu u skolu tim krntijama.

  • Pravda za Nišlije

    14:18 // 4. 4. 2018.

    Prevoz koji građani Niša imaju je nikad gori, autobusi su prljavi, sedišta polomljena SVU SMO GARDEROBU POCEPALI dok se prevezemo do posla i natrag. Da se ONI VOZE U BUSU verovatno bi sve sijalo i mirisalo, jer oni imaju odela koja koštaju i preko hiljadu evra.....ispada da su SVI ISTI I ŽUTI I OVI SADA, postavlja se pitanje kome čovek više da veruje kada oni gledaju samo svoje položaje!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: