Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:31, 26. 12. 2018.

| Društvo

Niška vlast ćuti o odgovornosti Grada za saobraćajnu nesreću u Donjem Međurovu

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
udes
Zašto Gradska vlast ćuti kada je optužuju?; foto: I. M.

Nakon što je direktor Policije Vladimir Rebić, između ostalog, upro prstom i u nišku upravu kao potencijalnog krivca za sudar voza i autobusa u Donjem Međurovu kod Niša, reakcije iz Gradske uprave nema. Dok je gradonačelnik Darko Bulatović izbegao da odgovara na novinarska pitanja na konferenciji za medije u holu niške Skupštine, njegov pomoćnik Miloš Milošević rekao je da će se o tome goviriti nakon istrage.

miloš milošević Milošević kaže da je neposredno pre nesreće sva signalizacija prekontrolisana; foto: S. M.Uobičajena praksa da gradonačelnik Bulatović odgovara na pitanja novinarima na konferencijama zakazanim na pauzama sednice Skupštine ovog puta nije sprovedena, jer je Bulatović odbio da daje izjave, iako su mu novinari unapred najavili da su im potrebne izjave o Donjem Međurovu. Umesto njega, pred novinare je stao njegov pomoćnik Milošević, ali ni on nije govorio o potencijalnoj odgovornosti Gradske uprave na koju je ukazao Rebić. Naime, kaže, čeka kraj istrage.

Smatram da je neodgovorno da se daju izjave pre nego što istražni organi završe svoj posao. Ja neću komentarisati tu nesreću. Vidim da kolege neke pokušavaju da prikupljaju političke poene na jednoj takvoj nesreći. Znam sigurno da je grad Niš svu signalizaciju koja je projektom predviđena na tim i ostalim pružnim prelazima proverio neposredno pre ove nesreće i da nije bilo problema - rekao je Milošević.

Objasnio je i da je Grad dužan da postavi drumsku signalizaciju, ali ne i železničku i da Železnicama uplaćuje oko 20 miliona svake godine za održavanje.

Znam da smo dužni da postavimo svu putnu signalizaciju, ona koja se odnosi na putnička i teretna vozila. Sve ono što je vezano za prugu - signali, rampe - u nadležnosti su železnice. Niš svake godine izdvaja dvadesetak miliona za održavanje tih putnih prelaza, ali to opet uplaćuje na račun Železnica Srbije - istakao je Milošević.

Podsetimo, od dana kada se nesreća dogodila na pruzi kod Donjeg Međurova mnogi "vode istragu" i govore o tome ko je odgovoran, a prvi je o tome govorio direktor policije Vladimir Rebić ocenivši da je za to verovatno kriv vozač, ali je juče naveo da je odgovornost i na nadležnima u lokalnoj samoupravi, Ministarstvu saobraćaja i Infrastrukturi železnica Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • soca

    10:45 // 27. 12. 2018.

    Bulatovic,Perisic,Kacar zasticeni,Bata drvar neskolovani...Bojzi zacin C...ko da se oglasi,bruka za nislije ko ih predstavlja.

    • mija

      11:23 // 27. 12. 2018.

      a jos veca bruka ko im se od sitnih dodvorava da bi zadrzali pozicije po JP Upravama ...Svemu ima kraj pa i njima,u paketu...

  • mirjana

    05:40 // 27. 12. 2018.

    krivicna odgovornost za bulatovica

  • Tivat

    23:26 // 26. 12. 2018.

    Lambrozo ne sme pred novinare,a ovaj "mudrac"Milosevic,cuo na tv-u,da u cilju istrage se izjave ne daju?Znaci,po njegovom Rebic je neodgovoran!?
    Junosa mnogo poleteo.
    Narode,glasao si diletante da ti kroje sudbinu,ako ti je!
    ,

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: