Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:09, 22. 3. 2018.

"Niška voda" jedna od najboljih u Evropi, problem seoski vodovodi

voda Nisu sve vode sa javnih česama u Nišu zdrave za piće; foto: JV/A.K.

Svetski dan voda se obeležava danas, te iz Instituta za javno zdravlje poručuju Nišlijama da piju možda i “najbolju vodu u Evropi”, ali ističu da je potrebna veća kontrola seoskih vodovoda. Upozoravaju građane da voda nije zdrava na svim javnim česmama, kao i da ona koja teče sa česme u porti Pantelejske crkve ne bi smela da se pije.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Nikola

    09:16 // 22. 3. 2018.

    HAHAHAHA, pa da li mislite da neko veruje u ovo sto pricate.

    • Natali

      10:00 // 22. 3. 2018.

      Isto sam pitanje postavila o izvoru i dokazu za ovu informaciju...nije mi objavljen komentar.

    • Ujche

      17:23 // 22. 3. 2018.

      Očigledno 14 osobe veruje. Da su elokventni ljudi davali izjave rekli bi da su Švajcarska, Norveška, Luksemburg i Francuska u svetskom vrhu po kvalitetu vode...ali izgleda da ne znaju ni Google da koriste.

  • Caka

    17:05 // 22. 3. 2018.

    Natali baš me interesuje od skandinavije do krita gde je najkvalitetnija voda, pošto pouzdano znaš kaži ako nije problem.

    • Natali

      18:07 // 22. 3. 2018.

      Odgovor stoji @Caka u komentarima ali mi nije teško da ponovim 1.Švajcarska 2.Norveška 3.Luksemburg itd... Srbije nema na spisku koliko sam videla osim u statistici za bubrežne bolesti. Tuga...

    • NOSONJA

      11:24 // 23. 3. 2018.

      Cako pa i ako je kvalitetna to sigurno nisu dali i doprineli politicari vec majka priroda. A po zdravoj logici pa nornalno je da je SKANDINAVSKE ZEMLJE MEDJU PRVIMA.A sto se tice pametnih i priznatih u dijaspori ima ih vise nego ovde. Ovde im politika nije dala da se razmahnu i dokazu.

  • Natali

    08:55 // 22. 3. 2018.

    Izvor dokaza ili informacije...ko je vršio ta ispitivanja i uporedjivanja? Zvanična Lista imena zemalja sa rezultatima bi trebala da se pokaze da bi ova informacija bila verodostojna. Lično mislim da je voda puna kamenca.

    • Haruki

      12:47 // 22. 3. 2018.

      Treba da prođeš od Subotice pa naniže do Niša, pa ćeš videti da mi ovde imamo najbolju vodu. Naša voda jeste hemijski i bakteriološki ispravna, a to što ima kamenac to je sasvim druga stvar.

    • ja

      13:15 // 22. 3. 2018.

      kamenac u ovom slučaju, nije odlika kvaliteta vode, već cevi u kojoj se voda transportuje. bul Đinđića je pre nekoliko godina zamenjen novim PE cevima tako da se radi i na tome, ali su finansije naravno, uvek problem. Niš i Beč piju najbolju vodi u Evropi i to je nije samo reklama ili floskula već činjenično stanje, samo što to " nekima" nije "bitna" stvar da bi se i dokazivala i bila vidljiva ši

    • Natali

      14:17 // 22. 3. 2018.

      @Haruki i @Ja Meni nije potrebna "analiza" kvaliteta od Subotice do Niša koje su radile naše laboratorije,znam da nisu pouzdane. Ali znam od Skandinavije do Krita ko ima najkvalitetniju vodu i zašto. Srbija nije ni blizu..ako smatrate velikim ponosom da ja voda bakterioloski ispravna onda treba da se vratimo u pećine. Šta je sa teškim metalima,antibioticima i ostalim otrovnim i kancerogenim supst

  • Nishlija

    12:04 // 22. 3. 2018.

    Poverovacu u ovu mitologiju kada objavite hemijsku analizu vode kao sto se radi redovno u CH ili druge zemlje

    • Natali

      16:50 // 22. 3. 2018.

      Bravo! Švajcarska,Norveška i Luksemburg imaju najkvalitetniju vodu na svetu. I kada se izjavljuju kojekavi podaci od laika ( jer nisu kompetentni a kao rade nešto),još više se čoveku muči dokle je stigla naša Srbija.

  • Bubreg na samrti

    13:27 // 22. 3. 2018.

    Voda sa nedozovoljivo visokom koncentracijom kalcijuma (ogromna učestalost teških, fatalnih uroloških i nefroloških bolesti) koja se transportuje (najstrože zabranjenim) azbestnim cevima je - otrov.

  • Natali

    00:31 // 23. 3. 2018.

    @S.z Ko zna shvatiće!
    Nagradno pitanje apropo vode: Šta se održava u Stokholmu krajem avgusta 2018.g? 
    Zaboravili ste gospodine da Niš ima jake intelektualce u dijaspori....nažalost drugi više koriste i cene njihovo znanje.

    • PITON

      11:29 // 23. 3. 2018.

      Natali Niska voda koliko je dobra mora da mi HILTIJEM razbijaju stene u bubrezima.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: