Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:03, 24. 4. 2013.

Niške gimnazije ne daju svoja odeljenja

lekic-i-sanja.jpg Nebojša Lekić i Sanja Janačković

Forum niških gimnazija očekuje da odlukom Minsitarstva prosvete ne bude smanjen broj odeljenaj u gimnazijama za narednu školsku godinu, ali da je, u suprotno, spreman da brani svoj stav, kaže član Foruma, Nebojša Lekić.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Igrutin Igrutinovic

    17:25 // 24. 4. 2013.

    Sve se to radi sa ciljem da se otvaraju privatne srednje i osnovne škole,a isto tako da se i upisuje veći broj studenata na privatnim fakultetima. Što možda i nije loše, ali da pomogne reformu katastrofalnog školstva neće. To poprilično dovodi u pitanje ceo sistem,koji daje neke rezultate koji nisu ni na srednjem nivou po svim ispitivanjima kvaliteta školstva u Srbiji.
    Jedino bolje rešenje je da se sistematski izvede promena celokupnog školstva. Videćemo gde smo i šta smo i kakve su nam škole- Nikakve.
    Meni jedina misao je da već 20. godina školstvo i nauku daju kao kusur stranaka nekompetentnim ministrima.

  • M

    17:53 // 24. 4. 2013.

    Jasno je da nema dovoljno učenika zbog pada nataliteta i treba smanjiti broj odeljenja. Ovde se samo radi o zaštiti nastavnog kadra da ne ostane bez posla. Sad su uvukli i fakultete, ali uzalud, nema povratka na stari broj odeljenja.

    • hedonist

      08:19 // 25. 4. 2013.

      komentar ti je cista demagogija,da li bi iskazao ovakvo misljenje da ti je dete ili unuce pred upisom u srednju skolu?imamo mi ,srbi,lepu mudrost-gledaj si svoja posla!

  • hmm

    20:06 // 24. 4. 2013.

    sve se to radi da bi u bg-u otvorili nova radna mesta na ustrb otpustanja u nisu.

  • ;)

    12:07 // 25. 4. 2013.

    Gimnazijalci spremni odlaze na fakultet, a ucenici srednje strucnih skola nespremni?! Nedeljni fond casova u prvom razredu gimnazije je 32 casa, a u sss 35-39 casa. Imaju podjednak fond casova matematike, s tim sto klinci u stucnim skolama imaju i strucne predmete. Treba se boriti za odeljenja od 15-20 ucenika, a ne da komsiji crkne krava. Kada nislije krenu stopama beogradjana nece ni ovde niko juriti da dete ostavi bez zanata i da, ukoliko ne zavrsi fakultet, bude na birou samo jos jedan bez zanimanja.

  • hedonist

    12:12 // 25. 4. 2013.

    @ M.... Da li bi vas komentar bio isti,da kojim slucajem treba da vam dete ili unuce krene u srednju skolu?zbog cega treba kaznjavati buduce srednjoskolce i dobre djake,jer je pao natalitet,pobogu!mi lecimo posledice,a ne uzroke,prema tome,komentar vam je cist promasaj,a ti koji vam daju pluseve su protiv prosvetnih radnika,za decu ih bas briga!

  • Перица Мали

    14:52 // 25. 4. 2013.

    Не видим зашто правити разлику између школа. Да ли била гимназија или стручна обе пружају средњи степен образовања. Нема аргумената за фаворизацијом гимназија. Због такве накарадне фаворизације, ћемо ускоро затворити машински, електротехнички, електронски, математички факултет. Остаће факултети друштвених наука и образоваће омладину која у сиромашном друштву без индустрије и технологије неможе запослити а још мање платити таква занимања. Да ли знате колико има правника у држави, колико адвоката,адвокатских приправника,и свих осталих који се баве правом а никада мање правде у држави није било.А сви они живе на грбачи сиромашногнезапосленог грађанина. Стратегија образовања до 2020.је утопија и давно преваѕиђени акт. Па препишите са запада ако не умете да сами смислите. Какве су то небулозе о 30-35 ђака у оделењу, где то још у свету има. И још милион небулозних ствари у просвети. Направите форум, питајте децу, родитеље, укључите стручну јавност и направите систем образовања за будућност.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: