Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:50, 16. 11. 2022.

| Društvo

Niške škole dobile savremenu opremu za nastavu

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
Škola
Rasveta za table; foto: Ljubica Jocić

U 54 niške škole 800 tabli dobiće led rasvetu u cilju unapređenja uslova rada i podizanja svesti o povećanju energetske efikasnosti. Ministar prosvete Branko Ružić kaže da će deca sada imati savremene uslove za sticanje znanja zahvaljujući donaciji Srpsko-izraelskog poslovnog kluba.

Niškim školama dodeljeni su ugovori o donaciji led rasvete pa će učenici od sada moći da uče u savremenom ambijentu, rekao je ministar prosvete Branko Ružić. On je dodao da se deci moraju obezbediti uslovi kakvi postoje u najmodernijim državama širom sveta.

Moramo obezbediti nastavnicima, koji rade jedan od najplemenitijih poslova, da znanje prenesu na adekvatan i koristan način. Na taj način deci ćemo omogućiti da im stečeno znanje otvori nove prespektive i da imaju svoje karijerne ciljeve za koje će opredeljivati. Zato je značajno da donatorske inicijativne nađu svoje dragoceno mesto u našem prosvetnom sistemu - istakao je Ružić.

IMG-20221116-WA0005 Donacija za škole; foto: JV / Sonja Vidojković Donaciju je obezbedio Srpsko-izraelski biznis klub uz podršku Kluba privrednika Naissus i kompanije Fluoelektro iz Niša. Izraelski ambasador Jahel Vilan rekao je da je najbitnije da diplomate svojim aktivnostima utiču na poboljšanje standarda građana.

Današnja donacija će unaprediti obavljanje nastavnih aktivnosti u 54 niških škola - rekao je ambasador.

Osnovna škola “Učitelj Tasa” jedna je od 54 koja je dobila donaciju, a direktorka ove škola Radmila Krstić kaže da će ova donacija puno značiti i nastavnicima i učenicima.

Donacija znači svim školama u našem gradu, uticaće na poboljšanje rada naše škole, ali i na povećanje energetske efikasnosti. Nadamo se uspešnoj saradnji sa donatorima i u budućnosti - rekla je direktorka.

Predsednik Srpsko-izraelskog biznis kluba i Kluba privrednika Naissus Dragan Milošević istakao je da ovom donacijom žele da pomognu školama, kao i da je ovo prva donacija ovakvog tipa jer će i u budućnosti nastaviti da pomažu građanima.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Moma

    19:20 // 17. 11. 2022.

    Direktorima skrenuli paznju na nacin odevanja, a ministar u farmericama i dzemperu!!!

  • Robin Hud

    11:22 // 17. 11. 2022.

    U BG dele tablete djacima a u Nisu led sijalice. Mozda je i ovo dobro da se OSVETLIMO I VIDIMO KAKVA NAM JE BUDUCNOST SA VLADAJUCOM SEKTOM

  • ja

    09:18 // 17. 11. 2022.

    Nisam znala da su led sijalice oprema za rad. Ja ocekivala da procitam interaktivne table, audio video tehnika, pa i klupe i stolice, kad ono rasveta.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: