Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:24, 10. 6. 2016.

| Društvo

Niške televizije u kampanji samo pohvalno o Perišiću

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
SNS Perisic - Djordje Radosevic
Nigde bez kamera tokom kampanje; foto: Đorđe Radošević

Ubedljivo najzastupljenija ličnost na televizijama Belami, NTV, Zona plus i Kopernikus u predizbornoj kampanji bio je nosilac liste SNS i gradonačelnik Niša Zoran Perišić, a na pomenutim medijima se o njemu izveštavalo uvek pozitivno, pokazuje izveštaj BIRODI-ja.

Monitoring niških televizija rađen je u periodu od 21. marta do 24. aprila ove godine, u jeku predizborne kampanje, a u Birou za društvena istraživanja (BIRODI) su evidentirali način na koji su mediji izveštavali o satrankama, funkcionerima, ali i radu državnih institucija u tom periodu.

kampanja BIRODI Perišić zastupljeniji od Vučića i bez negativnog sekunda; BIRODI

I pored toga što je u svim informativnim emsijima na niškim televizijama uvek bilo i nacionalnih vesti, izveštavanja o radu Vlade i premijera i lidera SNS Aleksandra Vučića, kao i direktnih prenosa mitinga iz Srpske napredne stranke iz različitih gradova širom Srbije u istom trenutku na sve 4 televizije, nosilac liste SNS u Nišu Zoran Perišić bio je najzastupljeniji sa 6.275 sekundi.

U BIRODI-ju kažu da nijedan sekund nije bio negativan.

Dominatna ličnost je bio gradonačelnik Niša i gradska vlast, a iako čak i Vučić ima poneku negativnu sekundu, Perišić je nije imao. Bilo je priloga gde makar opozicija kritikuje rad premijera Vučića, ali u slučaju Perišića toga nije bilo. To niste mogli da vidite - kažu u BIRODI-ju.

Kažu da je sve bilo plasirano u formi izveštaja i da nikakva druga forma u informativnim emisijama nije korišćena. Takođe, kako je kampanja napredovala, u BIRODI-ju primećuju i porast događaja na kojima se Perišić pojavljivao, a na kojima su ga pratile kamere 4 teevizije.

U februaru se, recimo, pojavio na 5 događaja, u martu već na 21, a u aprilu na čak 27 događaja. Imali smo na Zoni plus po 10 minuta neke informativne emisije u kojoj su išli jedan za drugim prilozi u kojima se pojavljivao prvi čovek Niša sa po nekoliko izjava - pričaju u BIRODI-ju.

Dodaju da su na televizijama u vlasništvu Vitka Radomirovića i sina Bratisalava Gašića - NTV, Belami, Zona plus, koje su u izveštaju Saveta za borbu protiv korupcije ocenjene kao bliske SNS, opozicione Demokratska stranka i Dosta je bilo bili predstavljeni malo ili nimalo.

Na KCN-u su imali 10 sekundi, na NTV-u 19 sekundi, na Zoni plus 9, a na Belamiju 92 sekunde.

belami Na Belamiju od vladajućoj strukturi sve najlepše; BIRODI

Pošto je rađen monitoring i nacionalnih televizija, u BIRODI-ju kažu da je njihov nalaz oko 20 % gori nego u kampanji 2012. godine kada je rađen monitoring predizborne kampanje.

birodi Na Zoni o gradonačelniku svega 14 neutralnih sekundi; BIRODITakođe, i neke televizije sa nacionalnom frekvencijom su prenosile mitinge SNS iz različitih gradova u Srbiji u isto vreme kada i 4 niške televizije.


Propagandne teme

U BIRODI-ju kažu da se najčešće u medijima izveštavalo o boljoj budućnosti i šta će biti “kada mi dođemo na vlast”, ali često neargumentovano.

Na niškim televizijama u predizbornoj kampanji najčešće teme bile su ekonomija, privreda, investicije, bankarski sistem, zatim izbori i izborne liste, otvaranje fabrika i puteva, mladi i obrazovanje, a komunalni problemi su tek na 10. mestu po zastupljenosti. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Durlan City

    13:23 // 10. 6. 2016.

    Meni je najjači bio Bella Amie gde su bila zabranjena uključenja u jutarnji program zbog istine koju pričaju građani Niša, ali SNS to nije mogao da dozvoli u predizbornoj kampanji. Gde je tu nestala sloboda govora i mišljenja?!

  • nenad 2008

    12:44 // 10. 6. 2016.

    Kako će biti negativnih sekundi, kada lik ništa nije radio !?

  • Seka

    11:50 // 10. 6. 2016.

    Strahopoštovanje,uzas

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: