Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:17, 29. 9. 2014.

| Društvo

Niške ulice od večeras ponovo osvetljene

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
sijalice
Od večeras ponovo svetle, ilustracija, foto: flicker.com

Uplatićemo tridesetak miliona dinara tokom dana, a još toliko u narednih deset dana i već večeras će biti ulične rasvete, rekao je zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković.

Nišlije, ako je suditi po obećanju Slavkovića, ne bi trebalo da se plaše da večeras izađu u šetnju.

Kako je rekao zamenik gradonačelnika, uveliko se radi na tome da sve ulične sijalice budu upaljene.

Danas smo taj problem rešili tako što će Grad platiti tridesetak miliona, a ostalih tridesetak koji su dug prema reprogramu biće izmireno u narednih desetak dana i time ćemo prevazići problem. Niš neće biti u mraku - rekao je Slavković.

U međuvremenu je iz niškog “Jugoistoka” redakciji Južnih vesti stigla potvrda da je obećanih 30 miliona dinara uplaćeno i da je već izdat nalog da se javna rasveta uključi

slavković Dok je Slavković obaveštavao medije, 30 miliona uplaćeno na račun EPS-aZamenik gradonačelnika je, podsećajući na sinoćnu situaciju kada je ceo Niš bio u mraku, dodao da je on u ovaj problem uključen tek u nedelju uveče i da je odluka EPS “Snabdevanja” da baš tada isključi struju, prema njegovom mišljenju, nekorektna.

Možda je to rezultat nečije nepromišljenosti, neću da verujem u nečiju zlu nameru, ali struja je isključena u nedelju uveče kada vi ništa ne možete da učinite da se ta situacija sredi i posledice spreče - rekao je Slavković.

Podsetio je i na problem lošeg punjenja budžeta, koji je aktuelan poslednje dve godine, ali i rekao da će se dugovanja prema EPS “Snabdevanju” ubuduće izmirivati određenom dinamikom.

Iz EPS-a poručuju da će, ukoliko se dinamika isplate duga ne bude poštovala, uslediti nova isključenja.

Kako je danas objasnio šef kabineta direktora niškog “Jugoistoka” Dragoslav Pavlović, dugovanja Grada Niša prema EPS “Snabdevanju” u junu ove godine bila su 180 miliona dinara, dok je struja isključenja zbog nepoštovanja potpisanog reprograma i duga od 62 miliona dinara.

Dug Grada prema “Jugositoku” iz ranijeg perioda trenutno je 209 miliona dinara.

Grad miran i po mraku

Kako kažu u niškoj policiji, i pored očekivanog porasta krađa i prestupa, to se nije desilo.

Niš jeste "proveo" noć u potpunom mraku, ali građani to nisu koristili za krađu, razbojništvo ili neka druga krivična dela.

U Policijskoj upravi kažu da izveštaji od noćas pokazuju da nije bilo većeg narušavanja javnog reda i mira i da je situacija bila zadovoljavajuća. I pored mraka većih problema nije bilo ni u saobraćaju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • jelena

    07:56 // 30. 9. 2014.

    @ opet će nekom znači kasniti plata.....

  • jelena

    07:55 // 30. 9. 2014.

    Obrati pažnju na rečenicu,, danas će biti uplaćeno Tridesetak miliona a ostatak, u narednih desetak dana", pa ako je to bilo tako lako izvesti, zašto nije izvedeno ranije...???

  • Zaplanjac

    07:40 // 30. 9. 2014.

    Alo ljudi. Pa sta smo mogli ocekivati od njih. Nisu pobedili zbog sposobnosti i kvaliteta, vec zbog nesposobnosti predhodnika. Srbiji i Nisu su potrebne nove snage. Ovo su nistaci i nesposobnjakovici.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: