Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:50, 23. 3. 2017.

| Društvo

Niške ulice pune rupa, ne zna se kada će biti sanirane

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
udarna rupa
Propao asfalt niških ulicama širom grada; foto: čitalac

Od Novog sela do Brzog broda, gotovo da nema naselja u Nišu u kojem ulice nisu prošarane rupama. Dok Nišlije negoduju, strahujući da bi mogli da oštete felne automobila, a oni kreativniji u rupama sade cveće, gradski većnik za infrastrukturu Miloš Milošević kaže da se čeka sprovođenje javne nabavke kako bi ulice mogle da se saniraju.

romanijska-foto-citalac111 Kroz neke ulice je gotovo nemoguće proći kolima; foto: čitalacUlica Ivana Milutinovića, Romanijska, Knjaževačka, Ulica vojvoda Gojka, samo su neke od ulica širom Niša koje su izbrazdane i kroz koje vozači prolazi sa velikim oprezom. Pojedine udarne rupe, kao što je ona na uglu Vizantijskog bulevara i Naserove ulice, građani su ulepšali cvećem.

Veliki broj Nišlija prijavio je ovaj problem redakciji Južnih vesti preko aplikacije “Prijavi problem”, uz pitanja “dokle više sa kraterima?” i “kada će nadležni da reaguju?”.

cveće u rupi Udarna rupa "obeležena" cvećem; foto: B. R.Međutim, većnik Milošević kaže kako, iako je Grad raspisao javnu nabavku još krajem prošle godine, koja je i završena, sa radovima i krpljenjem ne može da krene dok Komisija za za zaštitu ne dostavi odgovor na žalbe ponuđača.

Javna nabavka je raspisana decembra prošle godine, a mi smo se nadali da će do početka ove građevinske sezone da bude završena. Međutim, ona jeste okančana, ali određeni izvođači su uložili zahtev za zaštitu prava ponuđača i sada čekamo da Komisija to reši. Do 3 meseca im je zakonska obaveza da odgovore - kazao je Milošević.

Većnik dodaje i kako je svestan da su rupe veliki problem za građane i ističe da su pare koje su za tu namenu ostale od prošle godine, uložene za sanaciju pojedinih ulica.

Pored toga, navodi Milošević, pojedini izvođači radova obećali su i donacije za popravku kolovoza. Ipak, tačan datum početka radova, kaže većnik, nije poznat.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • deki

    08:59 // 24. 3. 2017.

    Samo jako

  • Koja

    23:08 // 23. 3. 2017.

    Sav asfalt otišao na koridore. Rupe će da pričekaju.

  • Raka

    22:46 // 23. 3. 2017.

    Početak gradjevinske sezone?????Jel to 1.Mart, 17.Mart., 23.Mart, 1.April. ..???Gde to ima ??? Rupe se krpe kad nastanu i čim je jedan dan suvo....Jedna nesposobna ali i veoma neodgovorna vlast...Jednostavno im se može!!Žalosno je što na lokalnim izborima ne biramo direktno ljude iz kraja već glasamo za fikuse u opštinama i skupštini grada koji dižu ruke po direktivi i uzimaju dnevnice...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: