Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:40, 29. 1. 2016.

| Društvo

Niški Aerodrom dobija novi toranj

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
aerodrom
Aerodrom dobija novi toranj; foto: Vanja Keser/arhiva

Iako je postojeći toranj obnovljen nakon bombardovanja 1999. godine, tokom sledeće bi, najavljuju iz kontrole letenje, Aerodorm “Konstantin Veliki” trebalo da dobije još jedan moderniji toranj.

Agencija koja se bavi kontrolom letenja (SMATSA) najavila je modernizaciju Aerodroma u Nišu uvođenjem novih sistema i izgradnjom novog tornja.

Već sledeće godine Niš će da dobije jedan velelepan toranj koji ćemo mi do naredne godine, nadam se, uspeti da sagradimo. Ovog momenta smo krenuli u akciju. Što se tiče elektronske opreme aerodroma... ideja je da i to uradimo na najsavremeniji način tako da grad Niš, odnosno Srbija, dobije veoma važan, značajan i velelepan aerodrom - istakao je Radojica Rovčanin, direktor SMATSA.

Troškove izgradnje trebalo bi da plati SMATSA, kao i dva sistema RVR i ALS namenjena merenju visine oblaka i automatskom sletanju.

Time bi, kako je rekao Rovčanin, Aerodrom “Konstantin Veliki” trebalo da bude znatno modernizovan i otvoren za sletanje savremenih aviona.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kostas Gasopulos

    08:59 // 1. 2. 2016.

    Niškom aerodromu treba nova oprema, ali treba pre svega nekoliko avio kompanija koje će Niš povezati sa velikim aerodromima u Ruskoj Federaciji.Potrebno je Rusko-srpski humanitarni centar da postane glavni magnet za dolazak ruskih poslovnih i turističkih aviona, pa da iz tog bukinga izraste i nova tehnička podrška ovom aerodromu. Niš se može razvijati ako pokrene rusku vanpansionsku potrošnju.

  • mirjana

    05:56 // 1. 2. 2016.

    aerodrom dobija novi toranj a sto zitelji delnicke ulice u vrtiste nemaju vodu to gradsku vlast ne zanima ali idu izbori a ulica ima preko 200 kuca

  • Marko

    00:57 // 31. 1. 2016.

    - Nemate most? Napravićemo u vašem selu most!
    - Uraaa!
    - Nemate put? Napravićemo i nov put!
    - Bravo! Živeli!!!
    - Nemate školu, napravićemo i školu!!!
    - Ali nemamo decu, šta će nam škola?
    - Pa dobro, napravićemo vam i...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: