Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:21, 8. 2. 2024.

| Društvo

Niški Bulevar na Panteleju dobija novi park, vrtić, crkvu i "Lidl"

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
somborski
Prvi park dobija niški Bulevar, a možda i još jedan vrtić; foto: U. A.

Najbrže rastući Bulevar Svetog Pantelejmona u Nišu, kako su najavili na Gradskom veću, trebalo bi da dobije park na oko 3 hektara, a u njemu i crkvu, kao i vrtić za koji kažu da je zainteresovan da ga finansira Klub privrednika. U blizini je počela izgradnja novog Lidla, trećeg u Nišu, naveli su takođe na sednici, uz nadu da će i odbornici sledeće nedelje usvojiti njihove planove kako bi se razvio i ovaj deo grada.

Jedna od prvih tačaka o kojoj su danas raspravljali niški većnici bila je izmena i dopuna Odluke o izradi Plana detaljne regulacije zone mešovite namene, na području severno od Bulevara Svetog Pantelejmona.

Razlog je razvoj tog dela Niša, na kome je predviđena izgradnja "parka, vrtića, verskog objekta i saobraćajnica", objasnio je v. d. direktora Zavoda za urbanizam Ivan Grmuša.

U diskusiju se uključio i većnik Miroslav Đokić koji je objasnio da će ovom izmenom na potezu ovog niškog Bulevara, koji se uveliko gradi i sve je naseljeniji, odrediti javne površine namenjene izgradnji novog parka, za sad praktično jedinog u tom kraju. Miroslav Đokić Većnik Đokić rekao da su posle dugog niza godina možda i jedini sastav Veća koji je obratio pažnju na nove parkove; foto: JV

Mi sami znamo da u ovom mandatu posle dugog niza godina smo možda i jedini sastav Veća koji je obratio pažnju na nove parkove i posle 20 godina napravio novi park kod Delte. Posle 32 godine (ispravio se nakon sugerisanja), hvala gradonačelnice. Tako da je bitno da to javnost zna da ovim planskim dokumentom stvaramo osnovne uslove da počnemo sa izgradnjom novog parka koji će se prostrirati na 2,8 hektara, u okviru koga će biti i jedan verski objekat i mislim da je ovo jedna fenomenalna vest za sve stanovnike Panteleja, da će biti zadovoljni ovakvim rešenjem - istakao je Đokić.

Gradonačelnica Sotirovski je objasnila i da će jedan od javnih objekata na tom prostoru biti i vrtić.

Za sada imamo inicijativu Kluba privrednika da se na tom prostoru o trošku privrednika, odnosno uz njihovu pomoć, napravi vrtić, što će biti jako značajno, jer to je jedno od najbrže rastućih naselja u gradu sa mnogo dece. S obzirom na to da se uskoro završava vrtić u Panteleju, odnosno u Studeničkoj ulici, da ćemo tu listu naše dečice koja čeka na upis da mnogo brže skratimo no što smo to očekivali - navela je Sotirovski.

Poslednju reč imaće niški odbornici na sednici Skupštine grada koju su najavili za sledeću nedelju.

Ovaj niški Bulevar dobiće i prodavnicu Lidl, jer je većnik Nenad Stanković rekao da su radovi već počeli 5. februara i da će to biti treći prodajni objekat ovog nemačkog lanca u Nišu. Podsetio je i da je nedavno izgrađen novi kružni tok i produžena autobuska linija, te da je sada ovo područje dostupnije svim građanima, a da će dobiti i nove sadržaje nakon usvajanja ovog dokumenta.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Điki

    19:35 // 9. 2. 2024.

    I pošta!

  • Laki

    18:24 // 9. 2. 2024.

    Crkvu naravno što veću kad zvrlji prazna da odzvanja od promaje a nebi bilo lose i malu kapelicu za svece i plac pored crkve da popovi preprodaju kola

  • Ortodoxna dzamahirija

    15:33 // 9. 2. 2024.

    Ko sto rekose onomad Tamnavac i Levcanin u onom filmu...
    "Gde god se okrenes svuda siga i sukno"

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: