Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:41, 24. 2. 2018.

| Društvo

Niški DS traži smenu rukovodstva “Gorice”

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Mića Jevtić DS
Traže od Grada da sindikalistu i uzbunjivača Radeta Rašovića vrati na posao; foto: DS Niš

Zbog otkaza koji je nedavno dobio sindikalista JKP Gorica i uzbunjivač Rade Rašović, jer je ukazivao na malverzacije u ovom niškom preduzeću, Gradski odbor Demokratske stranke zahteva od gradske vlasti da “smeni neodgovorno rukovodstvo” i Rašovića vrati na posao.

Predsednik izvršnog odbora niškog DS-a Mića Jevtć objašnjava da su morali da se oglase jer je glavni poverenik Sindikata Gorice Rade Rašović dobio otkaz pre par dana, iako je Grad obećao da niko od štrajkača “neće biti pod odmazdom” dok se ne reši situacija u ovom preduzeću.

Dan posle objavljivanja informacije da hladnjača u Gradskoj kapeli nije u funkciji i objavljivanja fotografija iz same kapele, rukovodstvo JKP Gorice donelo je odluku o otpuštanju Radeta Rašovića - navode u DS-u.

Otkaz sindikaliste i uzbunjivača, koji mesecima ukazuje na zloupotrebe u preduzeću, kaže Jevtić, ima za cilj zastrašivanje ostalih radnika koji su Rašovića podržavali u borbi protiv rukovodstva firme.

Zbog toga Gradski odbor niških demokrata zahteva od gradske vlasti da smenu rukovodstva Gorice, a glavnog poverenika Sindikata vrati na posao.

Pozivamo gradonačelnika da se uključi u rešavanje ovog problema i da konačno odluči kome će se prikloniti, svojim koalicionim partnerima ili građanima. Jer ovaj čin predstavlja poruku ne samo radnicima Gorice, već svim zaposlenima u javnom sektoru, šta ih čeka ukoliko njihova svest, savest i poštenje dođu u sukob sa interesima direktora - ističu demokrate.

Podsetimo, demokrate su nedavno reagovale i zbog malverzacija u Gorici na koje su ukazivali sindikalisti i rekli da je ovo preduzeće "primer političkog uništavanja komunalnih preduzeća u Srbiji", a tražili su da odbornici na narednoj sednici Skupštine raspravljaju o mahinacijama i daljoj sudbini ovog pogrebnog preduzeća. Ukazali su i na to da su dopune izveštaja Radne grupe koja je kontrolisala Goricu "nestale" iz Gradske kuće.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milovan

    22:22 // 24. 2. 2018.

    Mico jadan si!!!

  • Radnik Gorice

    20:54 // 24. 2. 2018.

    E,Mićo,Mićo, ti i takvi kao ti su uništili Goricu,a sad si uspeo i Rašovića da upeopastiš,svaka čast.

  • P

    20:09 // 24. 2. 2018.

    Kad vas vidim ispada da branim ovu nesposobnu vlast!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: